Hoogtepunten: Hogwarts Legacy, Elden Ring en Tunic

Hoogtepunten: Hogwarts Legacy, Elden Ring en Tunic

Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van afgelopen week!

Warren Spector benadrukt dat zijn System Shock 3 van de baan is

Warren Spector, de man achter onder andere Deus Ex en System Shock, benadrukt dat de ontwikkeling van System Shock 3 als jaren volledig stil ligt.

Dat doet hij in gesprek met GamesBeat. In 2020 werd bekend dat OtherSide Entertainment, de studio die Spector samen met Paul Neurath oprichtte, medewerkers moest ontslaan en stopte met de ontwikkeling van System Shock 3.

In het interview spreekt Spector onder andere over de ontwikkeling van System Shock 3, waarom het niet meer in zijn handen ligt, en wat het met hem deed om de ontwikkeling te moeten stoppen. ”We hebben vorig jaar een statement uitgebracht, meer kan ik nu ook niet zeggen. Tencent gaat verder met de franchise, en het is aan hem om te zeggen wat ze willen zeggen. Ik kan er weinig over ophelderen”, aldus Spector, die toch nieuwe details geeft.

Lees verder

System Shock

Roblox komt misschien naar PlayStation-consoles

De populaire game Roblox komt mogelijk naar PlayStation-consoles.

In een vacature is namelijk te zien dat er naar een senior software engineer wordt gezocht die Roblox voor PlayStation kan ontwikkelen. Het bedrijf achter de game, Roblox Corporation, heeft nog niet bevestigd dat het spel naar PlayStation-consoles komt, maar de CEO van het bedrijf liet vorig jaar wel weten dat hij de game graag op PlayStation, Switch en Oculus Quest uit zou brengen.

Lees verder

Roblox

Elden Ring is grootste nieuwe IP in Europa sinds The Division 

Elden Ring is de grootste nieuwe IP in Europa sinds het in 2016 verschenen The Division.

Dat blijkt uit verkoopgegevens die zijn geanalyseerd door GamesIndustry.biz. De FromSoftware-game is daarnaast de grootste gamerelease in Europa sinds Call of Duty: Vanguard in november vorig jaar.

Ook opvallend is dat Elden Ring in Europa het beste is verkocht op pc. De pc-versie is in dit continent verantwoordelijk voor 44 procent van de totale verkoop, gevolgd door PlayStation 5 met 27 procent, Xbox met 16 procent en PlayStation 4 met 13 procent.

Lees verder

Elden Ring

'Perfect Dark-studio kent verwoede leegloop van werknemers'

Xbox-studio The Initiative, dat werkt aan een nieuwe Perfect Dark-game, zou te maken hebben met een verwoede leegloop van werknemers.

Dat claimt VGC te hebben geleerd via gesprekken met insiders en het napluizen van LinkedIn-profielen. De leegloop zou de afgelopen twaalf maanden plaats hebben gevonden. Ongeveer de helft van de werknemers van de studio - zo'n 34 mensen - zouden zijn opgestapt.

Onlangs bleek al dat regisseur Dan Neuburger is opgestapt, maar ook design director Drew Murray, hoofd level design Chris O'Neill, principal world builder Jolyon Myers, twee senior system designer en drie voormalige God of War-designers zijn vertrokken. Verder zouden twee senior writers weg zijn gegaan, alsmede de technical director, tech art director, lead gameplay engineer, lead animator en hoofd van QA. VGC heeft in diens artikel een lijst gemaakt van iedereen die is vertrokken en nog werkzaam is bij The Initiative.

Lees verder

Perfect Dark

Electronic Arts houdt dit jaar geen EA Play Live-evenement

Electronic Arts houdt dit jaar geen EA Play Live-evenement, zo heeft het bedrijf aangekondigd.

Een woordvoerder liet dat weten aan IGN. "We houden van EA Play Live, aangezien we op die manier contact hebben met onze spelers en delen wat er aankomt. Maar dit jaar komt het niet goed uit om alles op één datum te tonen." Volgens het bedrijf deelt het meer over aankomende projecten wanneer de tijd rijp is.

Lees verder

 

Adventuregame Tunic nu uit, ook op Xbox Game Pass 

De kleurrijke adventuregame Tunic is sinds gisterenavond verkrijgbaar - inclusief op Xbox Game Pass.

Het was sinds The Game Awards eind vorig jaar al bekend dat Tunic op 16 maart uit zou komen op Xbox-consoles, pc en Mac, maar de Game Pass-release is wel een verrassing. Mensen zonder Game Pass kunnen het digitale spel voor 29,99 euro aanschaffen.

Lees verder

Tunic

Pc-versie Uncharted: Legacy of Thieves verschijnt mogelijk op 15 juli

De pc-versie van Uncharted: Legacy of Thieves Collection komt mogelijk op 15 juli uit.

Dat blijkt uit informatie van het meestal betrouwbare SteamDB. Een officiële releasedatum is er nog niet, maar mogelijk is deze nu dus op voorhand uitgelekt.

In Legacy of Thieves Collection zitten Uncharted 4: A Thief's End en Uncharted: The Lost Legacy. Multiplayermodi zijn geen onderdeel van het pakket. De collectie is sinds eind januari al verkrijgbaar op PlayStation 5. Een pc-versie was eerder al aangekondigd, maar de releasedatum is officieel nog niet bekend. Het is voor het eerst dat er Uncharted-games naar pc komen.

Lees verder

 

Apex Legends Mobile wordt deze zomer wereldwijd speelbaar

In de loop van de zomer moet Apex Legends Mobile wereldwijd op iOS en Android speelbaar zijn.

Dat hebben Electronic Arts en Respawn aangekondigd. Apex Legends Mobile is inmiddels toegevoegd aan de Google Play Store, waar mensen zich kunnen registeren, zodat men kan spelen zodra de game uitkomt. Een precieze releasedatum is nog niet bekend.

Vorig jaar werd Apex Legends Mobile al uitgebracht in India en de Filipijnen. Februari dit jaar werd de game ook beschikbaar gesteld in landen als Australië, Nieuw-Zeeland, Indonesië, Mexico, Argentinië en Singapore.

Lees verder 

 

Hogwarts Legacy komt deze feestdagen uit

De Harry Potter-game Hogwarts Legacy verschijnt deze feestdagen.

Dat werd tijdens een State of Play-uitzending gemeld. Een precieze releasedatum is er nog niet. Eerder gingen er geruchten dat de game op 6 september verschijnt. Ook is duidelijk dat de game naar pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One komt.

De uitzending duurde ongeveer twintig minuten, waarvan een aanzienlijk gedeelte gameplay van de PlayStation 5-versie van het spel besloeg. Zo werd Zweinstein uitgebreid getoond, alsmede de rest van de spelwereld, de studenten en de vreemde wezens die er leven.

Lees verder

 

Hogwarts Legacy komt ook naar Nintendo Switch

Warner Bros. Games bevestigt dat er plannen zijn om Hogwarts Legacy ook op Nintendo Switch uit te brengen. Ook bevestigt de uitgever nogmaals dat er geen online of coöperatieve gameplay in zal zitten.

Dit blijkt uit een FAQ die de uitgever na de State of Play van gisteravond online heeft gezet. De game werd in 2020 alleen onthuld voor PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S en pc, maar aan datzelfde rijtje is ook de Nintendo Switch toegevoegd op de FAQ-pagina.

Nintendo Life meldt dat Amazon de cover van het spel al heeft geüpload. Normaal gesproken staat het op de cover van een Nintendo Switch-spel als het om een cloud-release gaat, maar die aanwijzing ontbreekt op de hoes van Amazon. Dat wijst er mogelijk op dat het spel volledig draait op de Nintendo Switch en dus niet gestreamd hoeft te worden op die console.

Consoles
Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Elden Ring is prachtig, maar wat een ellende op de pc. Het hapert om de haverklap. In de hoop dat een toekomstig patch dit op gaat lossen, startte ik dark souls 3 op. En wat blijkt, ook deze stottert. Ben bang dat er iets vreselijk mis is met de engine en dat het voor altijd onspeelbaar is.

0

Aanbevolen voor jou