Hoogtepunten: Een nieuwe Mario Strikers-game, 48 tracks voor Mario Kart en een nieuwe Assassin's Creed

Hoogtepunten: Een nieuwe Mario Strikers-game, 48 tracks voor Mario Kart en een nieuwe Assassin's Creed

Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Batman Arkham Collection komt mogelijk naar Nintendo Switch

Op internet is een nog onaangekondigde Nintendo Switch-versie van Batman Arkham Collection verschenen.

De collectie wordt op de website van Franse winkelketen WTT vermeld en zou 59,99 euro kosten. Op dit moment staat er een releasedatum bij van 31 augustus 2022, al zou dit ook een tijdelijke releasedatum kunnen zijn.

Hoewel een collectie met Batman Arkham-games nog niet bevestigd is, lekte WTT ook het bestaan van een Switch-versie van The Witcher 3: Wild Hunt voordat de game officieel aangekondigd was.

Lees verder

Batman Arkham Knight

Itch.io: 'NFT's zijn oplichterij' 

In een statement op Twitter noemt Itch.io, een digitale winkel voor indiegames, NFT's 'oplichterij'.

Het statement volgde nadat een aantal gebruikers de winkel vroeg om hun mening over NFT's, digitale, unieke objecten die verhandeld worden via cryptocurrency.

"NFT's zijn oplichterij. Als je denkt dat ze oprecht nuttig zijn voor iets anders dan het uitbuiten van makers, financiële oplichting en het vernietigen van de planeet, dan verzoeken we je levenskeuzes te heroverwegen."

Lees verder

 

Xbox-baas wil van Starfield de meest gespeelde Bethesda-game ooit maken

Als het aan Xbox-baas Phil Spencer ligt, wordt Starfield de meest gespeelde Bethesda-game tot nu toe.

Dat heeft hij aan Axios-journalist Stephen Totilo laten weten. Onlangs werd bekendgemaakt dat Xbox Game Pass 25 miljoen leden heeft en dat mede daardoor Halo Infinite meer dan 20 miljoen spelers en Forza Horizon 5 meer dan 18 miljoen spelers hebben.

Spencer: "De Forza 5- en Halo-statistieken doen mij goed... net zoals de hoeveelheid mensen die Psychonauts 2 hebben gespeeld ten opzichte van het origineel. Dus wanneer ik kijk naar de teams en wanneer Todd (Howard) en ik over Starfield praten, vraag ik me af: 'Hoe zorgen we er voor dat dit de meest gespeelde Todd Howard-game ooit wordt?'"

Lees verder

Starfield

Red Dead Redemption 2 staat in de top 10 van bestverkochte games ooit

Rockstars Red Dead Redemption 2 is de hekkensluiter van de lijst met tien bestverkochte games ooit.

Dat blijkt uit een tweet van journalist Ben T, die deze informatie uit de kwartaalcijfers van uitgever Take-Two Interactive heeft gehaald. De game is inmiddels 43 miljoen keer verkocht, waardoor het spellen als The Last of Us, Zelda: Breath of the Wild, The Elder Scrolls 5: Skyrim en The Witcher 3 heeft ingehaald. De game lijkt nu samen met Nintendo's versie van Tetris op de gedeelde tiende plek te staan.

Lees verder

 

'Assassin's Creed-game rondom Valhalla-personage Basim in de maak'

Ubisoft zou aan een Assassin's Creed-game werken gebaseerd op het Valhalla-personage Basim.

Dat claimt Bloomberg, dat het van bronnen die betrokken zijn bij de ontwikkeling zou hebben gehoord. Het spel zou nog dit jaar of begin volgend jaar moeten verschijnen en zich richten op het Assassin's Creed Valhalla-personage Basim Ibn Ishaq. Ook Eurogamer zegt van het project te hebben gehoord.

Het project zou in eerste instantie tot leven zijn geroepen als uitbreiding voor Valhalla, maar inmiddels een losstaande game zijn. Daarbij zou het niet een vergelijkbare open spelwereld hebben als games zoals Valhalla of Odyssey en een grotere focus op stealth hebben.

Lees verder

Assassin's Creed Valhalla

Sony past winkelpagina Horizon Forbidden West aan na controverse rondom prijs

Sony heeft de digitale winkelpagina van Horizon Forbidden West aangepast na controverse rondom een gratis upgrade naar de PlayStation 5-versie.

Recent klaagden gebruikers over het feit dat de PlayStation Store-pagina van de game niet aangaf dat de PlayStation 4-versie een gratis digitale upgrade naar de PlayStation 5-versie biedt. Dat terwijl de PlayStation 5-versie zo'n tien euro meer kost.

Lees verder

Horizon Forbidden West

Gamerechten The Lord of the Rings te koop

'Een flink aantal' van de film-, merchandise-, evenement- en gamerechten van de Lord of the Rings-franchise zijn te koop.

Dat meldt Variety. Volgens het platform heeft productiebedrijf Saul Zaentz Company de ACF Investment Bank ingehuurd om het verkoopproces, dat deze week plaatsvindt, in goede banen te leiden. Naar verwachting brengt de verkoop 2 miljard dollar op.

Vermoedelijk hangt de verkoop samen met de aankomende Amazon-serie Lord of the Rings: The Rings of Power, en Warner Bros. Entertainments 'inactiviteit' wat betreft films in de franchise. 

Lees verder

World of Warcraft: Shadowlands

Een nieuwe Nintendo Direct

Het gros van het game nieuws van de week is afkomstig uit de enorm volle Nintendo Direct van afgelopen woensdag. Nintendo kondigde onder andere aan dat Star Wars: The Force Unleashed, de Portal-games, Chrono Cross, No Man's Sky en Earthbound naar de Switch komen. Lees verder voor de hoogtepunten uit de Nintendo Direct of kijk hier de hele presentatie.

 

Nintendo Switch Sports onthuld

Tijdens de Nintendo Direct-uitzending gisteravond werd Nintendo Switch Sports onthuld.

Het betreft een nieuwe versie van de populaire Wii-game Wii Sports. Drie sporten uit die game en vervolg Wii Sports Resort keren terug in deze nieuwe versie: tennis, bowlen en chambara.

Daarnaast worden er drie nieuwe sporten toegevoegd. Het gaat om voetbal - waarbij spelers een gigantische bal in het doel moeten proberen te krijgen - badminton en volleybal. Spelers kunnen een bijgeleverde beenband omdoen en daar een Joy-Con in stoppen om bepaalde sporten, zoals voetbal, te spelen. 

Lees verder

Nintendo Switch Sports

Voetbalgame Mario Strikers: Battle League aangekondigd

Nintendo heeft de voetbalgame Mario Strikers: Battle League aangekondigd.

Het derde deel in de Mario Strikers-franchise verschijnt op 10 juni voor Nintendo Switch. Eerdere delen verschenen op de GameCube en Wii.

Net als de voorgaande delen in de reeks, richt Mario Strikers: Battle League zich op arcadeachtige voetbalactie. Spelers kunnen items gebruiken tijdens het voetballen, maar ook accessoires verzamelen om het uiterlijk en de statistieken van de personages aan te passen. 

Lees verder

48 klassieke parkoersen komen als dlc naar Mario Kart 8 Deluxe

Nintendo brengt dit en volgend jaar 48 klassieke Mario Kart-parkoersen in een nieuw jasje naar Mario Kart 8 Deluxe.

De parkoersen komen uit allerlei voorgaande Mario Kart-games. Zo zijn circuits als Kokosnootplaza, Chocokloof en Tour Tokio-Toer getoond. Dit en volgend jaar verschijnen er in totaal zes 'sets'. In elk pakket zitten er acht parkoersen. Het eerste pakket verschijnt op 18 maart.

Het gaat hierbij om betaalde downloadbare content. Spelers kunnen voor 24,99 euro een uitbreidingspas kopen zodat ze alle tracks kunnen downloaden zodra ze uitkomen. Mensen die een abonnement op Nintendo Switch Online en het uitbreidingspakket van de service hebben, kunnen zolang ze lid blijven kosteloos de nieuwe tracks spelen.

Lees verder

Mario Kart 8 Deluxe
Assassin's Creed Mirage

Assassin's Creed Mirage kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Vond de presentatie van Nintendo wat tegenvallen. De switch loopt echt op zijn tandvlees qua graphics. Had op een knaller gehoopt als een nieuwe Mario of Donkey Kong.

0

Aanbevolen voor jou