Hoogtepunten: Crysis 4, Ubisoft bespreekt NFT's en de speelduur van Elden Ring

Hoogtepunten: Crysis 4, Ubisoft bespreekt NFT's en de speelduur van Elden Ring

Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben voor jouw gemak een overzicht gemaakt van alle hoogtepunten van deze week!

Ubisoft: 'Gamers snappen NFT's nog niet' 

Volgens een topman van Ubisoft begrijpen gamers NFT's simpelweg nog niet.

Dat claimt Nicolas Pouard, vicepresident van Strategic Innovations Lab bij Ubisoft, in een interview met Finder. "Ik denk dat gamers niet begrijpen wat een digitale tweedehands marktplaats voor ze kan betekenen. Vanwege de huidige situatie en context omtrent NFT's, denken gamers eerst dat het de planeet vernietigt, en daarna dat het een middel is om te speculeren."

Pouard vervolgt: "Maar (bij Ubisoft) hebben we het einddoel voor ogen. We willen gamers de mogelijkheid geven hun items te verkopen zodra ze er klaar mee zijn of ze klaar met de game zijn. Het is met hen in het achterhoofd bedacht. Het is juist erg gunstig. Maar ze snappen het nu nog niet."

Lees verder

Werknemer NetherRealm bevestigt mogelijk bestaan Mortal Kombat 12 

Een werknemer van NetherRealm Studios heeft mogelijk het bestaan van Mortal Kombat 12 bevestigd.

Senior production manager Jonathan Andersen plaatste eerder deze week een foto van zijn wekbureau. Daarop is artwork te zien van Mortal Kombat, Mortal Kombat 2 en Injustice 2.

Opvallend genoeg is in de hoek van de foto zijn monitor te zien met een file die 'MK12-Mast' heet. MK12 staat logischerwijs voor Mortal Kombat 12. Mogelijk is dit dus een hint dat het twaalfde deel in de vechtreeks in de maak is.

Lees verder

Guerrilla Games toont PlayStation 4-beelden Horizon Forbidden West 

Guerrilla Games heeft voor het eerst PlayStation 4-beelden van Horizon Forbidden West getoond.

Onderstaande beelden zijn opgenomen op de PlayStation 4 Pro. Onder andere wordt Plainsong in beeld gebracht, het thuis van de Utaru-stam. Ook worden korte gevechten met Clamberjaw- en Bristleback-robots getoond.

In een interview met Gamer.nl vertelt Guerilla Games dat de animaties en belichting voor de PlayStation 4-versie zijn verbeterd. De PlayStation 5-versie biedt naast een betere resolutie en framerate onder andere filmisch licht dat Aloy tijdens tussenfilmpjes en gameplay volgt.

Lees verder

Watch on YouTube

Analist verwacht dat Sony Electronic Arts wil overnemen 

Een analist verwacht dat Sony van plan is om Electronic Arts over te nemen als reactie op Microsofts aankondiging Activision Blizzard te willen kopen.

In een artikel van The Hollywood Reporter wordt dieper ingegaan op het veranderende landschap van de game-industrie en de invloed die diensten zoals Game Pass op dat landschap hebben.

Diverse analisten worden aan het woord gelaten, waaronder iemand van analysebureau Enders. EA zou door Sony als "de favoriet" kunnen worden gezien om over te nemen. EA zou op dit moment zo'n 37 miljard dollar kosten, dus de analist sluit ook niet uit dat Sony voor een goedkopere optie gaat, zoals Ubisoft of Grand Theft Auto-uitgever Take-Two.

Lees verder

Blizzard hint naar Warcraft-, Overwatch- en Diablo-nieuws 

Blizzard heeft aangegeven dat fans binnenkort nieuws kunnen verwachten omtrent de Warcraft-, Overwatch- en Diablo-franchises.

Dat meldde Blizzard-hoofd Mike Ybarra op Twitter. Fans vragen zich namelijk af wanneer ze meer Blizzard-nieuws kunnen verwachten nu BlizzCon en BlizzConline dit jaar niet doorgaan.

"Blizzard is een grote studio en we hebben getalenteerde en groeiende teams die ook live games ondersteunen", aldus Ybarra. "De komende weken hoor je meer over Warcraft en Overwacht. Diablo volgt. Blijf kijken!"

Wat de toekomst van World of Warcraft inhoudt is op dit moment niet bekend. Wel zijn Overwatch 2 en Diablo 4 in ontwikkeling, maar duidelijkheid over releasedata is er niet.

Lees verder

Crytek kondigt Crysis 4 aan 

Crytek heeft laten weten aan Crysis 4 te werken.

De ontwikkelaar plaatste eerst een korte teaser en publiceerde daarna ook een artikel op diens officiële website. Daarin laat CEO Avni Yerli weten dat er gewerkt wordt aan een vierde deel in de shooterreeks. "Het is eindelijk tijd om het te bevestigen: ja, de volgende Crysis-game gaat er komen."

Volgens Yerli is de game nog in een vroeg stadium van ontwikkeling. "Maar we wilden jullie het nieuws op tijd brengen, aangezien we erg enthousiast zijn over de toekomst en we willen laten weten dat we naar jullie luisteren."

Lees verder

Watch on YouTube

Lancering Halo Infinite succesvolste ooit binnen de franchise 

De Halo Infinite-lancering is de succesvolste lancering tot nu toe binnen de franchise.

Dat heeft Microsoft-baas Satya Nadella tijdens een gesprek met investeerders laten weten. De game is inmiddels door meer dan twintig miljoen mensen gespeeld. Zowel de free-to-play multiplayer als de betaalde singleplayercampagne verschenen eind vorig jaar op Xbox-consoles, pc en Game Pass.

Lees verder

Elden Ring kan in zo'n dertig uur worden uitgespeeld 

Gamers kunnen de aankomende FromSoftware-game Elden Ring in zo'n dertig uur uitspelen.

Dat laat producent Yasuhiro Kitao weten tijdens de Taipei Game Show 2022-presentatie. Hij laat weten dat de tijd die gamers spenderen in de game wel erg gaat verschillen per persoon, maar het hoofdverhaal in de game kan in zo'n dertig uur worden uitgespeeld.

Dat betekent echter niet dat spelers als ze dat willen niet veel langer kunnen spenderen in de game: "Het spel is gigantisch en bevat vele tientallen uren aan gameplay." Spelers kunnen daarnaast na het uitspelen van de game een nieuw spel opstarten en uitdagendere vijanden voorgeschoteld krijgen.

Lees verder

Fans zijn bijna klaar met pc-versie Zelda: Ocarina of Time 

Een groep genaamd Harbour Masters werkt al geruime tijd aan een pc-versie van Nintendo 64-game The Legend of Zelda: Ocarina of Time. De game is bijna af.

Harbour Masters gokt dat de ontwikkeling voor zo'n 90 procent gevorderd is. In februari moet de complete game af zijn, maar dan willen de ontwikkelaars nog een paar maanden inruimen om de overzetting te perfectioneren, om het vervolgens rond april uit te brengen.

De groep ontwikkelaars bracht in 2019 al een pc-versie van Super Mario 64 uit. Harbour Masters 'reverese-engineered' de codes van de N64-games naar bruikbare code voor een pc-versie, waardoor geen directe assets van Nintendo worden gebruikt. Natuurlijk is het spel wel gebaseerd op een Nintendo-game, dus het is mogelijk dat het bedrijf daar actie tegen onderneemt.

Lees verder

Geen updates voor Watch Dogs Legion meer in de maak 

Er komen geen nieuwe updates meer naar Watch Dogs Legion.

Dat heeft Ubisoft aangekondigd in een blogpost. De laatste update die voor de game is uitgekomen is versie 5.6, die afgelopen september verscheen.

Het huidige multiplayerseizoen is tevens het laatste seizoen van de game. Dit vijfde seizoen is afgelopen weekend begonnen. Daarna worden seizoen drie, vier en vijf herhaald tot ooit de servers offline gaan.

Lees verder

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

De arogantie van Ubisoft is ook ongekent, ze beginnen steeds meer EA van de troon te stoten als meest verstorende game maker/uitgever. Net doen alsof het allemaal voor ons is, sodemieter op, je koopt die digitale bende voor een veel te hoge prijs en als je het hebt, wil niemand anders het overkopen voor een nog hogere prijs, het is gewoon weggegooid geld, en de enigste die er beter van word is Ubisoft zelf, maar vooral volhouden dat wij het niet begrijpen en dat ze het allemaal voor ons doen. Crysis 4, tja weet niet wat ik ervan moet denken, de CryEngine is helemaal zo goed niet. Als je kijkt naar de remaster van Crysis 1 overgezet op de laatste CryEngine loopt je aan tegen het feit dat de Engine het spel niet kan draaien omdat er geen multicore CPU support inzit, waardoor het spel gewoon niet op zijn mooist gedraaid kan worden. Mag hopen dat ze dit eerst oplossen voordat ze uberhaubt het spel uitbrengen, anders word er een hele hoop mensen pissed!

0

Aanbevolen voor jou