Het nieuwe Gamer.nl: de nieuwe frontpage

Het nieuwe Gamer.nl: de nieuwe frontpage

Achter de schermen zijn we druk bezig met het nieuwe Gamer.nl. De komende tijd nemen we je mee door verschillende veranderingen, met vandaag: de nieuwe frontpage.

Tijd voor een nieuwe site

Wat betekent een nieuwe Gamer.nl eigenlijk? Simpel gezegd vernieuwen we zowel de voor- als achterkant van de site. De achterkant is voor jullie als bezoeker slechts indirect relevant, want die moet vooral ons werk eenvoudiger maken én zorgen dat we beter vindbaar zijn op het wereldwijde web. Niet dat ik overigens weet hoe dat precies in elkaar steekt. Daar hebben we een team van mensen voor - van developers en vormgevers tot SEO-experts.

Die voorkant gaan jullie natuurlijk wel een hoop van merken. Gamer.nl krijgt niet zomaar een nieuw likje verf; de complete indeling van de website krijgt een make-over. Eentje waar lang over is (en nog steeds wordt) nagedacht en goed past bij onze missie: vertellen wat je moet weten in de wereld van videogames, daar context bij bieden en daar ook nog eens iets van vinden ('Gamer.nl, altijd een mening').

Eerder deze week onthulden we al het nieuwe logo en de nieuwe kleuren van de site.  Vandaag is het tijd voor veruit de spannendste onthulling: de frontpage.

Ga er even voor zitten, en neem een diepe zucht. 

Lijstjes, blokjes en plaatjes

Nou, dit wordt het nieuwe Gamer.nl. In grote lijnen dan, want her en der tweaken we nog elementen en zijn we van plan wat dingen te testen in de liveversie. 

Je ziet hierboven de mobiele versie van de website, want - fun fact! - ruim driekwart van onze gebruikers bezoekt Gamer.nl via zijn of haar smartphone. We houden uiteraard evenveel van onze desktopgebruikers, maar bij het ontwerp van een nieuwe website is een mobile first-gedachte nu eenmaal belangrijk. We verwachten namelijk dat het aandeel mobiele gebruikers in de toekomst alleen maar stijgt.

Dan de indeling. Een van de pijnpunten op Gamer.nl is dat we bepaalde content minder goed kunnen laten ademen. Een column over Elden Ring of de beste PlayStation 5-games blijven iets langer relevant dan we plaats voor hebben in het grote raster. Daarom hebben we nu naast een aantal uitgelichte blokken onderaan in de 'lijst' meer ruimte om bepaalde artikelen uit te lichten, zoals reviews, podcasts, columns en zelfs hele Instagram-posts. Kijk maar: 

Watch on YouTube

Wat valt nog verder op? Lijstjes! Gamer.nl-gebruikers gebruiken de site als nieuwslijst, dus die vind je bovenaan de website. Momenteel staan er zo'n vijftien nieuwsartikelen, maar dat is iets waar we nog mee experimenten. 

Bovendien is het nu mogelijk in één oogopslag de populairste nieuwsberichten van de dag te zien, of gewoon een chronologische volgorde aan te houden. We vonden het belangrijk om die keuze bij de gebruiker te leggen.

Tot slot vind je onderaan het scherm (nog niet zichtbaar in bovenstaande video, maar wel in de screenshots) een balk met het logo een (werkende) zoekfunctie en een hamburgermenu met de belangrijkste elementen van de website. Dingen als toplijstjes, deals en achtergronden vind je daar.

En verder

Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast over het nieuwe het ontwerp. Het oogt een stuk frisser en wat speelser dan voorheen. Op Gamer.nl nemen we videogames namelijk serieus, maar we vieren ook het bestaan ervan. 

Natuurlijk zijn we nog niet klaar met onderdelen van de website delen. Zo krijgen jullie de komende tijd nog een desktopversie te zien en lichten we de artikelpagina uit. 

En wanneer de website live gaat? Waarschijnlijk sneller dan je denkt, maar de exacte releasedatum houden we nog even voor ons totdat we het honderd procent zeker weten! 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Het verwijderen van reacties weet ik eigenlijk niet, dat vraag ik even na. Het spamfilter zou naar behoren moeten werken!

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Terecht dat de mobiele website prio heeft, als dat 75% van je bezoekers is (en het ziet er mooi uit) mmmmmaar: als fervent desktop gebruiker ben ik wel nieuwsgierig hoe het er daar uit ziet. Kun je daar ook een screenshot van delen? :)

0
test

@Dmitri Same! Ik lees Gamer vaak op werk even tussen de bedrijven door en bijna nooit op m'n telefoon

0

Aanbevolen voor jou