Het jaar 2012 van Gamer.nl in cijfers | Gamer.nl

Het jaar 2012 van Gamer.nl in cijfers | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.Als eerste: we zijn een tikkeltje milder geworden in onze becijfering. Waar we halverwege 2012 nog gemiddeld 0,44 punt lager gaven dan onze internationale collega’s, blijven we nu steken op -0,41. Dus we zijn 0,03 punten liever geworden, of de rest van de wereld strenger. Of het is een standaardafwijking. We gaven in 2012 driemaal een 1, en ook een aantal 2’en. Steel Battalion: Heavy Armour, Revelations 2012, Legends of Pegasus, ga je schamen. Datzelfde zeggen we ook nog even tegen Fray en Call of Duty: Black Ops Decla ified.

Opvallend

Oké, genoeg gezeurd, over naar wat toplijstjes en opvallende zaken. Tijdens de verjaardag van Sinterklaas wisten we op Gamer.nl een nieuw record neer te zetten wat betreft reacties: 1557 reacties, uitgesmeerd over de dag. De techniek moest last-minute zelfs het reactieblokje op de frontpage even aanpa en: het vierde cijfer dreigde weg te vallen. Per minuut werd er zo’n anderhalf sinterklaasgedicht geschreven door jullie. Daar kunnen zelfs die internetgenerators niet tegen op.

Even opvallend waren sommige columns van het afgelopen jaar, waar zelfs andere media zich druk om maakten (die het punt volledig misten). Maar opvallend genoeg is de meest gelezen column er niet eentje die tegen de haren in strijkt. Eriks column ging over hoe je gamen voor jezelf verpest. Dronken gamen, te lang blijven klooien in sidequests, het was blijkbaar heel herkenbaar. Simons tour de force om in een week miljonair te worden in Diablo III werd ook door velen gewaardeerd (het is niet gelukt overigens). Vervolgens komen we twee columns tegen die precies een half na elkaar zijn geplaatst, als dikke knipoog: Zeven redenen om een game-pc te kopen won het net van Zeven redenen om een console te kopen. De column die de Top 5 completeert, is mi chien ook gelijk het indrukwekkendste verhaal van het afgelopen jaar, van Control-redacteur Matthijs Dierckx: Hoe een game mijn vader (mi chien) had gered.

GTA is een begrip

2012 bleek uiteindelijk ook het jaar van GTA 5 te zijn. Vroeg in het jaar somden we al de nodige geruchten op over Rockstar nieuwste en dat artikel ontving maand na maand nog bezoekers. Ook werd onze tijdlijnvideo van de hele GTA-serie goed bekeken. Later in het jaar, 12 november om precies te zijn, verschenen de eerste details rondom GTA 5 en ook wij hadden onze eigen verhalen. Het interview met Dan Houser is door jullie ma aal gelezen, ook de preview van GTA 5 is de best gelezen van het afgelopen jaar. De dag dat deze content verscheen was ook gelijk de beste van het jaar, nog beter dan de E3-dagen. GTA is een begrip geworden.

Maar er was ook genoeg ruimte voor andere opvallende titels en zaken. Diablo III had de best gelezen recensie van het afgelopen jaar, op de voet gevolgd door FIFA 13 en A a in’s Creed III. In onze rommelrubriek Doe-het-zelf-maar wist Slender het meeste lezers aan zich te binden. En ook leuk; onze hardwarerubriek over de beste gameheadsets werd goed ontvangen en was een van de best gelezen achtergronden van afgelopen jaar.

Tot slot zijn er nog wat ludieke weetjes. Halverwege het jaar noteerden we een werkdag van 21 uur. We werken wel vaker op rare tijdstippen; Marcel zat ‘s nachts half overgoten met kebab en saus dronken de VGA’s te volgen. De anekdotes bleken leuker dan de show zelf.

De meest niet-bezochte stad van het afgelopen jaar was Moskou. Gillian had geen paspoort, Erik kreeg geen visum. Dat soort perikelen hadden we niet met andere exotische locaties. Van Londen tot Parijs, van Tokio tot Los Angeles, verschillende redacteuren hebben heel wat gezien van de blauwe knikker het afgelopen jaar.

En wat rest ons dan nog? Uiteraard elk record van het afgelopen jaar verbreken. Marcel zuipt zich in een coma, Naast Moskou is ook België volgend jaar off-limits, we knallen met previews van GTA 6 en 7en in 2013 kent elke Nederlander twee dingen: de kleur oranje en elke tekst van Gamer.nl. Dat voorspellen de statistieken tenminste.

Infographic door Gillian de Nooijer.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou