Halo Infinite kan via aanpassing op Steam Deck worden gespeeld

Halo Infinite kan via aanpassing op Steam Deck worden gespeeld

Door enkele aanpassingen te doen, kunnen mensen Halo Infinite op Steam Deck spelen.

De game wordt op dit moment niet officieel ondersteund op Steam Deck: het spel wordt als 'unsupported' gecategoriseerd in het Steam Deck-verificatieprogramma. Valve werkt wel aan ondersteuning voor de game op het apparaat.

Reddit-gebruiker DanTheBloke wilde daar echter niet op wachten en vond een manier om het spel nu al geschikt te maken voor Steam Deck. Op Reddit beschrijft hij hoe spelers dit voor elkaar kunnen krijgen.

Men moet daarvoor het system update-kanaal via de settings naar de previewversie veranderen, het programma Proton GE downloaden en vervolgens Infinite opstarten. Daar kan men via settings bij Compatibility het programma Proton GE selecteren. Vervolgens moet Infinite weer afgesloten worden en in desktopmodus de videofolder hernoemd worden. 

De game zou vervolgens moeten werken, al is het volgens DanTheBloke nog geen perfecte ervaring. Bovenstaande tijdelijke oplossing is dan ook op eigen risico - fans kunnen ook wachten tot Valve de game officieel geschikt maakt voor de Steam Deck.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooie ontwikkeling! Ik ga zelf een Linux pc in elkaar zetten nu. Als ik me niet vergis werkt Infinite standaard al op Linux.

0
test

Ik heb Windows 11 geinstalleerd op mijn Steam Deck. Alles werkt prima en geen geneuzel met Proton versies of games die niet werken. Sowieso vind ik Big Picture mode van Steam beter werken dan heel Steam OS, maar dat is persoonlijk denk ik... Gisteren Halo 2 gespeeld op mn Deck, echt fantastisch om dit mobiel te kunnen spelen :)

0

Aanbevolen voor jou