Halo-componist Marty O'Donnell sleept Bungie voor de rechter | Gamer.nl

Halo-componist Marty O'Donnell sleept Bungie voor de rechter | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Uit de documenten van de rechtszaak blijkt dat het Bungie's beleid is om ongebruikte vakantietijd uit te betalen, evenals andere extra's. Ceo Ryan en Bungie zouden dit naar verluidt ook beloofd hebben aan O'Donnell. De componist heeft echter geen betaling ontvangen. In een reactie van 27 mei ontkennen Bungie en Ryan dat O'Donnell recht zou hebben op de betalingen.

Componist O'Donnell werd in april van dit jaar naar eigen zeggen "zonder reden" ontslagen bij Bungie. O'Donnell werkte destijds aan de soundtrack voor Destiny. Eerder was hij onder andere verantwoordelijk voor de soundtracks van spelseries als Myth, Oni en Halo.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou