Half-Life: Alyx nu geheel zonder vr speelbaar via mod

Half-Life: Alyx nu geheel zonder vr speelbaar via mod

Modders blijven doorwerken aan de mod

De 'NoVR'-mod voor Half-Life: Alyx maakt het nu mogelijk om de gehele game zonder virtualrealityheadset te spelen.

De mod is al een tijd in ontwikkeling en speelbaar, maar de mensen achter de mod zijn inmiddels zo ver dat de gehele game zonder vr-headset speelbaar is. In een update valt te lezen dat er nog wel het een en ander gedaan moet worden. Zo gebruikt de mod nog de interface van Half-Life 2, moeten er nog meer animaties worden toegevoegd en worden de Steam-achievements nog niet ondersteund.

Ondanks deze tekortkomingen kunnen mensen via de mod nu de game zonder vr-headset spelen. Daarvoor zijn veel elementen van de game veranderd. Zo kunnen objecten in de game waar spelers in de reguliere versie daadwerkelijk bewegingen voor moeten maken, zoals deurklinken, nu met de druk van een knop worden gebruikt.

Om de mod te gebruiken, moet men eerst de officiële game kopen via Steam. Daarna kan hier de mod gedownload worden.

Mensen die de mogelijkheid hebben, worden aangeraden Half-Life: Alyx in vr te spelen. Harry Hol gaf immers een 9,5 aan de game: "Half-Life: Alyx is een fenomenale game die niet alleen excelleert als vr-ervaring, maar ook qua gameplay toont hoe meesterlijk Valve als ontwikkelaar is. Van begin tot (overdonderend) eind is de game een waar genot om te spelen. Nee, het is niet altijd even origineel en af en toe zijn er kleine bugs te vinden. Ook de laadtijden halen de vaart er soms uit. Toch is dit zonder enige reserve de nieuwe Half-Life-game waar we jaren op hebben gewacht."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nooit begrepen dat Valve deze game alleen voor een niche publiek gemaakt heeft. HL2 is nmi de beste fp-shooter ooit gemaakt. Het realisme, de sfeer. Echt fantastisch. Het voelt als dat mij de kans om weer in deze franchise te duiken, is ontnomen.

0
test

Ik weet toch niet hoeveel van de ervaring zal overblijven als je dit op een plat scherm speelt. Denk dat een groot deel van de uitdaging verloren gaat zo.

0

Aanbevolen voor jou