Hackers hebben broncode van League of Legends gestolen

Hackers hebben broncode van League of Legends gestolen

Riot Games heeft aangegeven dat hackers de broncodes van twee van hun games - waaronder League of Legends - hebben gestolen en losgeld eisen.

Het ging om een zogeheten 'social engineering'-aanval, waarbij werknemers worden gemanipuleerd om vertrouwelijke informatie weg te geven. De broncode van League of Legends, Teamfight Tactics en een anti-cheatplatform zijn nu in handen gekomen van de daders.

Riot Games geeft aan niet van plan te zijn om de hackers te betalen. "Hoewel deze aanval onze ontwikkelomgeving beïnvloedt en in de toekomst problemen op kan leveren, zijn we er zeker van dat geen persoonlijke data van spelers is aangetast." Daarnaast heeft het tijdelijk de mogelijkheid om games van updates te voorzien stilgelegd, al zegt Riot Games dat inmiddels nagenoeg opgelost te hebben.

Riot laat weten dat de broncode diverse experimentele opties bevat die mogelijk nooit aan de uiteindelijke games toegevoegd zullen worden, en vraagt spelers daar dan ook rekening mee te houden. Het bedrijf werkt samen met de politie om de aanval te onderzoeken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

O nee! dalijk maakt iemand er een slap aftreksel van, ow wacht dat doen ze al in China...

0
test

@-JK- Ze maken zich geen zorgen over aftreksels, ve van zelfs... Het gaat meer om het ontwikkelen van cheatsystemen in ONLINE games. Een broncode is net zo goed een sleutel van de achterdeur als van de voordeur.

0

Aanbevolen voor jou