Gwent: Rogue Mage nu verkrijgbaar op pc, iOS en Android

Gwent: Rogue Mage nu verkrijgbaar op pc, iOS en Android

CD Projekt Red heeft vandaag de roguelike deckbuilder Gwent: Rogue Mage uitgebracht op pc en mobiel.

De ontwikkelaar kondigde de game gisteren uit het niets aan. Het spel is een singleplayeruitbreiding op Gwent: The Witcher Card Game, maar losstaand en kan dus door iedereen gespeeld worden.

Logischerwijs gebruikt het spel veel van dezelfde spelmechanieken als Gwent, maar het gaat in dit geval om een PvE-ervaring. Spelers verkennen een procedureel gegenereerde spelkaart, houden kaartgevechten en ontgrendelen nieuwe kaarten voor hun deck. Ook kunnen spelers diverse morele keuzes maken die tekenend zijn voor de franchise.

Het spel speelt zich honderden jaren af voordat The Witcher-held Geralt of Rivia wordt geboren en draait om de magiër Alzur, die als missie heeft de allereerste Witcher te creëren. Volgens regisseur Vladimir Tortsov moet het verhaal van het spel echter niet als officiële lore worden gezien.

De game kost 9,99 euro, maar voor 19,99 euro kan men een Deluxe Edition kopen met onder andere een multiplayermodus. Vooralsnog zijn er geen plannen om Rogue Mage op consoles uit te brengen.

CD Projekt bracht in 2018 ook al een standalone Gwent-game met een focus op singleplayer uit, genaamd Thronebreaker: The Witcher Tales. Hierin lag de focus vooral op het verhaal, de personages en rpg-elementen, terwijl Rogue Mage bovenal om de Gwent-gameplay draait.

Eerder kondigde de ontwikkelaar al aan dat het aan de volgende hoofdgame in de The Witcher-franchise werkt. Het spel wordt ontwikkeld op Unreal Engine 5, maar verder is er nog niets bekend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou