Guilty Pleasure: De slimste mens | Gamer.nl

Guilty Pleasure: De slimste mens | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

In de trein, wachtend op Schiphol, ontbijtmakend, in de file, op de wc (vooral op de wc), voor het slapengaan, na het wakker worden, voor het koffie halen, na het koffie halen; als de dag een gaatje heeft, stouw ik ’t vol met het spelen van De slimste mens. Ik ben hopeloos verslaafd. Maar waarom? Dat is een lastige vraag, maar niet omdat die vraag lastig te beantwoorden is. Nee hoor, ik wil de waarheid gewoon niet onder ogen komen. Er is maar één reden dat ik De slimste mens speel. En ik ben er niet trots op.

Beter zijn

De quiz-app werkt ongeveer als het tv-programma, maar is geoptimaliseerd voor korte duels tu en twee vrienden of wildvreemden. Een duel bestaat uit vijf rondes waarin je vooral a ociatief moet denken. Zo moet je zoveel mogelijk kenmerken van een onderwerp of persoon vinden of meerdere antwoorden op dezelfde vraag geven. Leuk, maar niet zo heel leuk. Nee, het leukste van de app schuilt ‘m in een eigenschap die niet alleen De slimste mens maakt, maar de mens in het algemeen: het beter willen zijn dan anderen, en dat willen bewijzen door ze oog om oog, tand om tand te verslaan.

De slimste mens speelt daar tot op zekere hoogte op in. De applicatie slaat enkel de uitslagen op van de afgelopen 24 uur. Dat is kort, maar meestal lang genoeg om in de bus te laten zien hoe vaak je (bijvoorbeeld) HansDD hebt verslagen. Heel vaak, overigens. En dat is wat De slimste mens zo verslavend maakt: winnen van anderen. Winnen, dat doet een mens blijkbaar goed. Ook de slimste mens.

Helaas trekt de slimste in deze quiz vaak niet aan het langste eind. Een goede app is De slimste mens namelijk allesbehalve. Technisch mankeert er zoveel aan dat de app vals spelen in de hand werkt. De tijd die je hebt om een vraag te beantwoorden tikt soms niet door als je tijdens het spelen terugkeert naar het Home-screen. Nog knulliger is een bug die zorgt dat je sommige vragen meerdere malen kunt beantwoorden. De app crasht daarnaast regelmatig en de tijdlimiet verdwijnt sporadisch.

De Slimste Mens De Slimste Mens

De virtuele penis

Ik speel als RonnyVman, en RonnyVman wint vaak. Heel vaak is dat verdienstelijk, maar soms speel ik vals. Dan zet ik de fouten in de app naar mijn hand. Ik kijk op Wikipedia als de tijd stilstaat of ik google de woorden die bij één onderwerp horen. Ik doe alles om te winnen. En als ik win, dan juich ik. Hardop, ook in de bus. Als ik je persoonlijk ken, dan laat ik op Whatsapp even weten wie er beter was.

De slimste mens is simpelweg een tergende app. Er is niets leuk aan. Je downloadt ‘m alleen om te bewijzen dat je beter bent dan anderen. Weet wel waar je aan begint. Voordat je het door hebt, ben je verslaafd aan je virtuele penis. Daarvoor bestaat er geen makkelijker en gangbaarder podium dan deze mobiele quiz. Ook omdat De slimste mens opvallend veel gespeeld wordt door mensen die niet voor die titel in aanmerking komen. Gelukkig zijn er altijd mensen die je niet zo gemakkelijk voor de gek houdt. Toch, Fleur?


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou