Google annuleerde mogelijk een Death Stranding-vervolg

Google annuleerde mogelijk een Death Stranding-vervolg

Google zou mogelijk een vervolg op Death Stranding voor Stadia hebben geannuleerd.

Dat claimt de website 9to5google hebben te vernomen. Het project van Hideo Kojima zou eerst groen licht hebben gekregen, maar zou uiteindelijk zijn geannuleerd omdat Google dacht dat er geen markt meer was voor singleplayergames. 

Het spel zou alleen nog maar in een vroeg stadium hebben bestaan. Stadia's general manager Phil Harrison zou medio 2020 het project hebben geannuleerd. 

De geruchten komen overeen met een reportage van VGC uit 2021 waarin werd gemeld dat Google aan diverse third-party-projecten werkte, waaronder een game in samenwerking met Kojima Productions.

Het is niet bekend of het vervolg op Death Stranding nu alsnog in ontwikkeling is zonder Google's hulp. De eerste Death Standing is verkrijgbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4 en pc.

Gisteren werd aangekondigd dat Google diens streamingdienst Stadia stopzet. Voor veel ontwikkelaars kwam dat ook als een verrassing.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Death stranding is toch een ip van sony gemaakt door kojima. Ik zie niet hoe een vervolg op stadia kan komen. Deze verhalen gingen toen ook al maar toen was het een horror game waar kojima aan werkte voor Google en dit werd geannuleerd en volgens insiders opgepakt door micro. Nou werkt kojima aan een game voor micro dus zie meer waarheid daar in dan dat er een vervolg op een Sony ip gemaakt zou worden voor stadia.

0
test

@hulstpower Sony heeft de ontwikkeling van de eerste game (deels of helemaal) betaald. Wil niet per se zeggen dat de IP van Sony is. De pc-versie van Death Stranding wordt bijvoorbeeld uitgegeven door 505 Games. Edit: heb het even onderzocht en het lijkt er op dat Sony inderdaad eigenaar is van de IP. Geen idee hoe dat precies had gewerkt als een vervolg op Stadia uitkwam. Misschien stond Sony er voor open de rechten te verkopen?

0
test

@MichelMusters dat met 505 games was toen Sony nog geen games op pc uitgaf en kojima de game wel naar pc wou hebben. En zo gaf Sony de rechten van de pc versie naar 505 games. Maar wat ik toen veel hoorde was dat inderdaad kojima aan een stadia game werkte die geannuleerd werd en xbox heeft op gepakt. Veel van dat verhaal klopt nu dus hecht er meer waarde aan, dan dat kojima een vervolg op een game maakte waar de ip van sony is.

0
test

@MichelMusters klopt pc rechten waren verkocht aan 505 games. Maar ga er maar vanuit dat Sony Death Stranding 2 of een andere game van Kojima onder PS hun pc label verkocht zal worden, want de IP is van Sony. Alle games die Sony hiervoor had gereleased op de pc of mobile, vielen onder PS Mobile label.

0
test

Nu snapt Google al erg weinig van de games markt maar het is wel dramatisch laag. Singleplayer games zullen altijd gewenst blijven. Dat wilt niet zeggen dat multiplayer games minder bestaansrecht hebben maar ook niet perse meer.

0

Aanbevolen voor jou