GOG kondigt drm-vrij gamingplatform aan | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

CD Projekt benadrukt dat Galaxy volledig optioneel blijft. Gebruikers worden niet verplicht om via het platform verbinding te maken met internet om singleplayergames te activeren of te spelen. Verder voegt de dienst Achievements toe en is het mogelijk om samen met vrienden te spelen die een bepaalde game alleen op Steam bezitten, een functionaliteit die CPR omschrijft als Cro play.

"We hebben altijd geloofd in een open wereld voor gamers, zonder gebonden te zijn aan een specifiek platform of dienst; en dit is waarom GOG Galaxy het mogelijk maakt voor gamers om met hun maten die Steam gebruiken te spelen, zonder dat je veroordeeld bent tot een toepa ing of account van een derde partij. Niks. Nada", legt CD Projekt RED uit in zijn persverklaring. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou