God of War meest succesvolle PlayStation-pc-port op Steam

God of War meest succesvolle PlayStation-pc-port op Steam

God of War behaalde dit weekend 65.403 gelijktijdige spelers op Steam. Daarmee is het de meest succesvolle PlayStation-game op pc.

Dat blijkt uit data van SteamDB. De recent verschenen Steam-versie van God of War is daarmee populairder dan Days Gone, dat op z'n piek 27.450 gelijktijdige spelers behaalde, en Horizon Zero Dawn: Complete Edition, dat 56.554 spelers behaalde.

Ook lijkt God of War op Twitch veruit de meest populaire Sony-port te zijn. Volgens Twitch tracker keken zaterdag op het hoogtepunt 52.909 mensen gelijktijdig naar streams omtrent de game.

God of War verscheen afgelopen vrijdag voor pc. In onze review zeiden we het volgende:  

"God of War eindelijk op pc kunnen spelen is machtig, maar selecte keuzes laten het lijken alsof Kratos met tegenzin uitgeleend wordt. Technisch gezien is de port alleszins geslaagd, maar het wil nergens meer doen dan wat strikt noodzakelijk is. Met hedendaagse pc’s kan zo veel meer — denk aan een riante fotomodus of bredere besturingsmogelijkheden — maar afgezien van een paar visuele aanpassingen wordt veel potentie voor een voorbeeldige port ontweken."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik weet niet hoe serieus jullie review genomen moet worden over de technische aspecten, wanneer jullie niet eens in staat zijn om andere controllers werkend te krijgen.

0
test

@Liquidshake De game ziet er prachtig uit (ook al op ps4/ps5), maar hij loopt als een zonnetje op pc. Ik vind het een succesvolle port en ik zie het ook zeker niet als minpunt dat ze er 2 jaar over gedaan hebben. Belangrijkste vind ik de graphics en hij loopt soepel op 60fps en als je echt wil hoger.

0

@Bteqq ja, deze poort is zeker geslaagd. Kijkend naar df review, dan heeft Sony geleerd van de fouten die ze eerder hadden gemaakt met horizon.

0
test

@Liquidshake Ik weet het niet, man. Heb allerlei verschillende oplossingen geprobeerd, maar vrijwel al mijn controllers wilden gewoon niet werken. Op zo'n moment is 't lastig die observatie niet te noemen, zeker als dezelfde controllers in andere (pre-release) games doorgaans wel goed werken. Heb inmiddels een update aan de review toegevoegd om dat gedoe met de controllers uit te lichten. Verder sta ik nog wel gewoon achter alle andere punten die in het artikel benoemd worden. Ik denk niet dat een pre-release foutje in de game direct de complete review onbetrouwbaar maakt.

0
test

De populariteit van dit spel zal er enkel voor zorgen dat pc-ports korter en korter na de playstation versies zullen releasen. Fijn voor de pc-gamers.

0
test

@Mr.Happy ga daar voorlopig maar niet van uit. Dit zal voornamelijk voor games zijn waarvan kort daarna een nieuwe release op de playstation uit komt. Wel zal de shift langzaamaan vaker gebeuren omdat ook Sony wel in ziet dat de dagen van dedicated consoles geteld zijn door oa gamestreaming en het krachtiger worden van mobiles/settopboxes.

0
test

@SuperDre ik geef het nog twee jaar max. Jim Ryan gaf zelf al min of meer aan dat ze dat geld niet langer kunnen laten liggen omdat ze het op de playstation consoles alleen niet meer kunnen terugverdienen.

0

Aanbevolen voor jou