Gerucht: Zowel Silent Hill-reboot als Silent Hills in ontwikkeling

Gerucht: Zowel Silent Hill-reboot als Silent Hills in ontwikkeling

Volgens recente geruchten werkt Sony samen met Konami en Kojima Productions aan twee Silent Hill-games: een reboot van de reeks en het geannuleerde Silent Hills.

Sony zou de Silent Hill-reboot in samenspraak met IP-eigenaar Konami via SIE Japan Studio van een reboot voorzien. De game zou al een jaar in ontwikkeling zijn met behulp van oudgedienden van de reeks Keiichiro Toyama, Akira Yamaoka en Masahiro Ito.

Daarnaast zou Sony zijn best doen om de relatie tussen Hideo Kojima en Konami te verbeteren. Kojima werkte aan Silent Hills voor Konami - waar de speelbare demo P.T. van is uitgekomen - voordat hij ontslagen werd bij de studio. Het project werd geannuleerd. Sony en Konami zouden Kojima nu "totale creatieve vrijheid" bieden om alsnog het spel te maken. De deal zou echter nog niet rond zijn.

De geruchten worden door twee verschillende bronnen gemeld: de insider AestheticGamer aka Dusk Golem, die zichzelf eerder heeft bewezen op het gebied van Capcom-geruchten, en de website Rely On Horror, waar men anonieme bronnen zegt te hebben. Beide projecten zijn echter nog niet bevestigd door Sony, Konami of Kojima Productions.

Silent Hill

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Hier moet ik toch wel even goed over nadenken. Een reboot? Word ik daar vrolijk van? Normaal gesproken niet... maar het kan weer uit de koker komen van mensen die een dijk van een psychologische horror spel wisten te maken van iets wat moest draaien op zeer beperkte hardware met enorm stugge tank controls - met als extra beperking dat Sony echt niets wilde weten van zaken zoals satanische rituelen in de game waar ze omheen moesten dansen. Dat zijn beperkingen die ze met de reboot niet gaan hebben. En Silent Hills? Ik vind het moeilijker om daar optimistisch over te zijn. Ik kan me weinig voorstellen dat Kojima en Del Toro nog energie hebben om daar iets moois van te maken.

0
test

Als ik Kojima was liet ik Konami lekker in de stront zakken! Geen haar op mijn kop die er nog over na dacht naar die klojo`s terug te gaan...

0

Aanbevolen voor jou