Gerucht: Metroid Dread-makers werken aan nieuwe 2D Metroid

Gerucht: Metroid Dread-makers werken aan nieuwe 2D Metroid

Volgens een insider die eerder al het bestaan van Metroid Dread uitlekte, werkt MercurySteam aan een nieuwe tweedimensionale Metroid-game.

Nog voordat Nintendo Metroid Dread onthulde, deden er al geruchten de ronde over een nieuwe Metroid-game ontwikkeld door MercurySteam. Een van de mensen die op voorhand claimde dat het spel Metroid Dread zou heten - een projectnaam die al decennialang de ronde deed - claimt nu iets te weten over een nieuwe Metroid-game.

Volgens Nash Weedle, die om zijn claim kracht bij te zetten nog eens zijn oorspronkelijke tweet over Metroid Dread herhaalt, werkt MercurySteam nu aan een nieuwe tweedimensionale Metroid-game. Het spel zou naar verwachting echter pas in 2025 uitkomen. Meer details worden niet gegeven.

Hoewel NWeedle voorheen dus correcte informatie gaf rondom Metroid Dread, is het goed om bij dit gerucht een slag om de arm te houden. Zo is bekend dat MercurySteam al geruime tijd aan een compleet nieuwe actie-rpg voor uitgever 505 Games werkt - het is niet duidelijk of de Spaanse studio de capaciteiten heeft om twee spellen tegelijkertijd te ontwikkelen.

Hoe dan ook is Metroid Prime 4 al jaren in ontwikkeling, inmiddels bij Retro Studios, de ontwikkelaar van de eerste drie Metroid Prime-games. Er gaan ook al enkele jaren geruchten over een remake of heruitgave van Metroid Prime op de Switch, maar vooralsnog is niets officieel aangekondigd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik heb nu meer zin in Metroid Prime 4, maar met de vrijwel complete radiostilte van de afgelopen jaren ben ik bang of die wel gaat komen. Nooit games tijdens de vroege ontwikkelingsfases aankondigen.

0

@RoyVG Dan was er nog steeds radiostilte geweest, ik denk niet dat je gevoel anders was geweest. Wellicht dat het dan wisselt van "Komt MP4 nog wel?" naar "Komt er ooit nog een nieuwe MP?"

0

@gimbal2 Dat is zo. Maar bij die tweede optie zit je niet 4 jaar lang bij elke Direct te hope"Laten ze dan nu eindelijk een trailer zien!?" De verrassing dat ze het wel tonen is veel hoger als er totaal niets bekend was. Het is maar hoe je het bekijkt :)

0

Aanbevolen voor jou