Gerucht: Kojima gebruikte geld van Metal Gear Solid 5 voor project P.T.

Gerucht: Kojima gebruikte geld van Metal Gear Solid 5 voor project P.T.

Oud-vicepresident van gamebedrijf Konami Digital Entertainment, Hideo Kojima, zou geld voor de game Metal Gear Solid 5 hebben gebruikt om aan project P.T. te werken. Dat beweert de Franse nieuwssite Gameblog.

Volgens Gameblog zou Kojima geld van de ontwikkeling voor Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain hebben gebruikt om in het geheim met een klein team aan de Silent Hill-demo P.T. te werken. Het bestuur was niet op de hoogte van de ontwikkeling en kwamen er pas achter toen het project werd aangekondigd tijdens Gamescom 2014. Tijdens de presentatie werd er een speelbare teaser van de nieuwe Silent Hill-game getoond en uitgebracht. De pr-afdeling van Konami was niet op de hoogte van Project P.T. en konden de vragen van de enthousiaste fans en pers niet beantwoorden.

Media has no description

Het Franse nieuwsplatform zegt ook dat Kojima in het geheim met Sony een lege vennootschap aan het oprichten was om P.T. op de PlayStation 4 uit te gaan brengen. Deze geheimzinnigheid rondom P.T. en het gebruik van Metal Gear Solid 5-geld zou een van de redenen zijn geweest van het ontslag van Kojima bij Konami.

Gameblog.fr zegt dat de spanningen tussen Konami en Kojima inmiddels zijn opgelost en er weer veel communicatie is tussen beide partijen. Volgens het platform bestaat er zelfs een kans dat Konami en Kojima Productions, het bedrijf van Koijma, in de toekomst gaan samenwerken. Het is niet met alle zekerheid te zeggen of al deze informatie klopt, want zowel Konami als Kojima hebben geen officiële verklaring gegeven over het ontslag.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik geloof het best dat dit zo is. Ik heb altijd gezegd dat er meer achter dat verhaal zat dan wat men hoorde. Iedereen stond altijd blind achter Kojima en zat Konami te afzeiken maar er zullen allemaal van dit soort verhalen zijn geweest wat geheim werd gehouden.

0

... maar waarom had een enkel persoon dan de macht om geld weg te sluizen en in het geniep een aankondiging te kunnen doen op een game show EN een fysieke release van de software voor elkaar te kunnen krijgen. Allemaal zonder dat iemand ergens een stempel op moest drukken tenminste drie keer? Het is bijna krankzinnig als het waar zou zijn. Ik vind het persoonlijk heel moeilijk te geloven. Konami is zeker ziek, maar niet op deze manier.

0

Aanbevolen voor jou