Geprezen indiegame Papers, Please komt in augustus naar mobiel

Geprezen indiegame Papers, Please komt in augustus naar mobiel

De geprezen indiegame Papers, Please verschijnt op 5 augustus op iPhone en Android.

Dat kondigde ontwikkelaar Lucas Pope, die na Papers, Please ook de game Return of the Obra Dinn maakte, afgelopen weekend aan op social media. Het is bijna tien jaar na de release van de pc-versie, al is de game sindsdien ook op PlayStation Vita en iPad uitgekomen.

Papers Please is een unieke game waarin spelers door de overheid worden uitgekozen om de grens te bewaken tussen de fictieve landen Kolechia en Arstotzka. Vijanden proberen met valse papieren de grens over te komen en het is aan de speler om dat tegen te houden. Deze simpele taak krijgt meer diepgang door de emotionele lading die er bij komt kijken.

De pc-versie van de game scoorde een 8,5 op Gamer.nl: "Papers, Please geeft je een simpele taak die eigenlijk bar weinig om het lijf heeft. Door een beroep te doen op je emoties en je morele kompas wordt de game echter veel meer dan alleen het spelmechaniekje. Deze indietitel gaat onder je huid zitten, geeft je een ongemakkelijk gevoel en laat je nadenken over hoe jij bent als persoon."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou