Geen promotie voor Pokémon Presents wegens ‘grote wereldgebeurtenissen’

Geen promotie voor Pokémon Presents wegens ‘grote wereldgebeurtenissen’

Dat Nintendo en The Pokémon Company weinig promotiemateriaal verspreidden over de Pokémon Presents-presentatie, betekende blijkbaar niet dat ze niets hadden om aan te kondigen. De oorlog in Oekraïne lijkt de reden dat er weinig aandacht op werd gevestigd.

Afgelopen donderdag werd de Pokémon Presents-presentatie aangekondigd met alleen een tijdstip. Dat viel op omdat de dag van de presentatie bekendstaat als Pokémon Day, de verjaardag van de gameserie (inmiddels 26 jaar oud), en de bedrijven doorgaans groots uitpakken op die dag.

Aan Nintendo Everything meldt The Pokémon Company dat de presentatie “niet meer kon worden uitgesteld”. Het bedrijf koos er wel voor om “de promotie van het evenement aanzienlijk te verminderen”.

De reden wordt vaag omschreven, maar het is duidelijk dat The Pokémon Company doelt op de oorlog in Oekraïne:

We willen gevoelig zijn voor de grote wereldgebeurtenissen die op dit moment plaatsvinden en de mensen die hierdoor getroffen worden. Een vooraf geplande Pokémon Presents kon niet worden uitgesteld. Uit respect voor ons wereldwijde publiek hebben we besloten om de promotie van het evenement aanzienlijk te beperken, terwijl we fans de optie geven om af te stemmen als ze dat willen.

-

Kijk hier de hele Pokémon Presents-presentatie terug:

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou