Geen E3 in LA Convention Center volgend jaar

Geen E3 in LA Convention Center volgend jaar

Gamebeurs moet in 2025 volledig opnieuw worden uitgevonden

E3-organisator Entertainment Software Association (ESA) heeft bevestigd dat de beurs volgend jaar in ieder geval niet in het Los Angeles Convention Center wordt gehouden.

E3 was jarenlang de grootste gamebeurs ter wereld. Elke lente kwamen bedrijven en journalisten van overal ter wereld naar Los Angeles om de nieuwste games te spelen, aankondigingen te doen en consumenten er over te informeren. De beurs wordt echter al enkele jaren niet of alleen digitaal gehouden. Dit jaar zou in eerste instantie doorgaan, maar de meeste gamebedrijven bedankten er voor, waarna ESA besloot het te annuleren.

Hoewel de organisatie niet letterlijk heeft gezegd dat de beurs in 2024 in zijn geheel niet doorgaat, stemt het feit dat het Convention Center niet wordt afgehuurd alles behalve hoopvol. Daarbij meldt ESA dat het E3 in 2025 "compleet wil heruitvinden".

Overigens heeft ReedPop - het bedrijf achter PAX - ook de banden met ESA gebroken. ReedPop zou samen met de ESA voortaan E3 organiseren, maar dat gaat dus ook niet meer door.

Toen E3 tijdens de coronapandemie niet werd gehouden, sprong The Game Awards-organisator Geoff Keighley daar op in door een alternatief evenement te organiseren, genaamd Summer Game Fest. Sinds enkele jaren hoort daar ook een uitgebreide show bij, genaamd Summer Game Fest Kick Off-Live-show. Jaarlijks wordt deze in juni gehouden, en diverse bedrijven houden rond dezelfde tijd ook persconferenties, zoals Microsoft dit jaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Beter! Die plek is gewoon veel te duur

-1

Aanbevolen voor jou