Gamezomer 2022: alle persconferenties en win een PlayStation 5

Gamezomer 2022: alle persconferenties en win een PlayStation 5

Geen E3 dit jaar? Nou, dan maken we er zelf maar een feestje van. In de Gamezomer van 2022 coveren Gamer.nl en zustersite Power Unlimited in samenwerking met Malibu alle persconferenties en previews, en gaan we zelfs in real-life op pad naar de beste vakantiebestemmingen - de héle zomer lang!

Wat kan je verwachten?

Zoals gebruikelijk wordt elke persconferentie live verslagen op Twitch.tv, verschijnt al het nieuws direct op de websites en gaan we aan de slag met samenvattingen, analyses en natuurlijk previews van de allergrootste games. 

Na elke persconferentie hebben we daarnaast alle ruimte om even bij te komen in onze tropische Malibu-hoek en de aankondigingen te bespreken, onder het genot van een zelfgemaakte cocktail. Althans, tijdens elke stream doen we een poging zo goed mogelijk potions uit bestaande games na te maken, waarna een vakkundige jury ze keurt. 

 

Kijk live mee!

Win een Malibu-branded PS5

Maar dat is nog lang niet alles, want deze zomer gaan we natuurlijk de hort op met onze gloednieuwe streamingrugzak. Wandelen met alpaca's, waterskiën, een dagje naar de dierentuin: de mogelijkheden zijn eindeloos. Sterker nog, we gaan tijdens de warme dagen ook op zoek naar de allerbeste vakantiebestemmingen. Daar kun jij aan meedoen.

Jij kan namelijk een mega-exclusieve Malibu-branded PlayStation 5 winnen! Een zwoelere console kun je je niet voorstellen! Wat moet je daarvoor doen? Heel simpel: stuur ons een vakantiekaartje! Zet daarin wat jij deze zomer doet en stuur het naar: Nijverheidsweg 18, 2031 CP Haarlem t.a.v. Gamezomer.

Heb je geen geld voor postzegels, dan kun je ook het Gamezomer-Instagramfilter gebruiken. Met dit zonnige filter tover je - als het filter eenmaal live is - elke foto om tot een tropische locatie! Gebruik vervolgens #gamezomer tag Power Unlimited (@powerunlimited) in je post, dan maak je ook kans op die felbegeerde PlayStation 5.

Mocht je geen Instagram hebben, stuur dan je foto op via het formulier hieronder.

Aan het einde van de zomer maken we de winnaar van de Malibu PS5 bekend, en nodigen we de leukste inzendingen uit voor onze community-BBQ in de studio. Houd gamer.nl dus in de gaten.

Het programma

Gamezomer

Summer Game Fest Kickoff

9 juni - 20:00 uur

Organisator Geoff Keighley doet zijn best om het gat van E3 2022 op te vullen met Summer Game Fest. Op 9 juni vindt daarom weer het Kickoff-evenement plaats: een livestream met aankondigingen van allerlei uitgevers. Vorig jaar gooide hij hoge ogen met de releasedatum van Elden Ring, dus wie weet wat we dit jaar kunnen verwachten.

Devolver Digital

9 juni - 23:59 uur

De prijs voor meest absurde presentatie gaat dit jaar waarschijnlijk weer naar Devolver Digital. In een zorgvuldig geproduceerde video neemt de uitgever van populaire indiegames de industrie op de hak, inclusief lootboxen, cryptogames en bekende gezichten uit de industrie. Tussen de grappen door zien we ongetwijfeld meer van titels als Cult of the Lamb en het recent aangekondigde Gunbrella

Watch on YouTube

Netflix Geeked Week 

10 juni - 19:00

Ook Netflix doet dit jaar mee met de gamepresentaties. Vanaf 6 tot 10 juni vindt het evenement Netflix Geeked Week plaats, dat op 10 juni wordt afgesloten met een speciaal evenement rondom games. Hoewel Netflix al een tijdje experimenteert met games op hun streamingplatform en zelfs de ontwikkelaar Oxenfree heeft opgekocht, is het nog onduidelijk wat we tijdens de presentatie gaan kunnen verwachten. Wel is er al een trailer voor het evenement beschikbaar:

Watch on YouTube

Tribeca Games Spotlight

10 juni - 21:00

Netflix is niet de enige ongebruikelijke bedrijf dat dit jaar van zich laat horen met een gamepresentatie: ook Tribeca, van het film festival, toont een presentatie met gameplay en interview van aankomende games. Deze games gaan we zien tijdens de presentatie van Tribeca:

  • A Plague Tale: Requiem

  • American Arcadia

  • As Dusk Falls

  • Cuphead - The Delicious Last Course

  • Sam Barlow's Immortality

  • Oxenfree 2: Lost Signals

  • The Cub

  • Thirsty Suitors

  • Venba

Guerrilla Collective

11 juni - 17:00

Voor het derde jaar op rij vindt het Guerrilla Collective plaats, met zoals gewoonlijk een paar middelgrote aankondigingen door bekende namen uit de industrie.

Wholesome Direct 

11 juni - 18:30 uur

Curator Wholesome Games heeft aangekondigd dat we op 11 juni een nieuwe Wholesome Direct kunnen bekijken.

Wholesome Games is een YouTube-kanaal dat sinds 2020 jaarlijks een Wholesome Direct uitzendt - een stream met schattige aankomende indiegames. Ondanks de Direct-naam heeft de livestream geen directe verbinding met Nintendo.

Wholesome Games laat weten dat kijkers bijna honderd indiegames kunnen verwachten tijdens de stream, waaronder nieuwe aankondigingen en exclusieve beelden. Ook moeten er games worden getoond die tijdens de uitzending meteen uitkomen.

Watch on YouTube

Xbox & Bethesda Showcase

12 juni - 19:00 uur

Microsoft pakt groots uit met haar jaarlijkse persconferentie, die min of meer op het gebruikelijke tijdstip plaatsvindt. Op de zondag voor wanneer E3 gepland stond houdt het namelijk één grote presentatie met first-party-games en 'partners van over de hele wereld'.

Het is lastig te voorspellen welke aankomende titels van Microsoft daadwerkelijk de revue passeren, maar momenteel wordt druk gespeculeerd over Starfield, Redfall, Scorn, Stalker 2 en een nieuwe Forza Motorsport.

PC Gaming Show

12 juni - 21:30 uur 

Net als de Xbox & Bethesda Showcase vindt dit jaar de PC Gaming Show zoals gewoonlijk in juni plaats. Sean 'Day[9]' Plott en Mica Burton nemen dit jaar de presentatie voor zich en kijkers kunnen diverse exclusieve aankondigingen, nieuwe trailers en interviews met ontwikkelaars van pc-games verwachten.

n ieder geval aanwezig op de show zijn nieuwe games van This War of Mine-ontwikkelaar 11 Bit Studios en Don't Starve-studio Klei Entertainment, alsmede een interview met Bohemia Interactive over Arma 4, de laatse trailer van Sam Barlows Immortality en nieuwe gameplay van Half-Life: Alyx-mod Levitation. Tot slot kan met een update verwachten rondom Warhammer 40,000: Space Marine 2 en de eerste gameplay van strategiegame Victoria 3.

THQ Nordic Digital Showcase

12 augustus - 21:00 uur

Uitgever THQ Nordic bezit een groot aantal IP's en is op 12 augustus van plan om een flinke hoeveelheid games aan te kondigen. Ook worden er meer beelden getoond van aankomende titels als  Outcast 2 – A New Beginning, Jagged Alliance 3, SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake en Superpower 3.

Xbox Games Showcase Extended

14 juni om 19:00 uur


In deze tweede livestream kunnen kijkers "nieuwe trailers en een diepere blik op het nieuws uit de Xbox & Bethesda Games Showcase verwachten". Ook wordt er gepraat met ontwikkelaars. De livestream moet ongeveer anderhalf uur duren en worden uitgezonden op

Watch on YouTube

en Twitch.

Xbox

Capcom

14 juni - 00:00 uur

Kijkers kunnen 35 minuten aan nieuws en updates over eerder aangekondigde Capcom-games verwachten. Hoewel er geen specifieke namen worden genoemd, heeft Capcom spellen als Street Fighter 6 en Resident Evil 4 Remake in ontwikkeling.

Capcom

Assassin's Creed Celebration-livestream

14 juni - 18:00 uur

Uit het niks kondigde Ubisoft een zogenaamde Assassin's Creed Celebration-livestream aan. Ondanks dat een Ubisoft Forwarward voorlopig uitblijft, heeft het blijkbaar dus toch iets te melden over haar populairste franchise. Ongetwijfeld horen we meer over aankomende updates voor Assassin's Creed Valhalla en wordt wellicht de op zichzelf staande uitbreiding met het perosonage Basim in de hoofdrol - waar al lang geruchten over gaan - onthuld.

Overwatch 2

16 juni - 19:00 uur

Blizzard gaat nog het een en ander doen deze gamezomer, waaronder een evenement rondom Overwatch 2. Na de afgelopen bèta heeft de ontwikkelaar een hoop ter vertellen over wat er sinds die tijd is veranderd en welke nieuwe mogelijkheden de game nog meer gaat bieden. Of er ook een releasedatum wordt onthuld, dat is echter nog de vraag.

Final Fantasy 7 Celebration

16 juni - 23:59 uur

In de nacht van 16 op 17 juni zendt Square Enix welgeteld tien minuten aan informatie uit rondom de verjaardag van Final Fantasy 7. De game bestaat namelijk 25 jaar, en de uitgever een grootse plannen om dat te vieren. Of Final Fantasy 7 Remake Part 2 wordt getoond is echter niet bekend.

Watch on YouTube

Quakecon

18 tot 20 augustus - Tijd onbekend

Voor het derde jaar op rij organiseert Bethesda een digitale variant van Quakecon. Het is lastig in te schatten welke games het toont nu de uitgever onderdeel van Microsoft is, maar verwacht een focus op pure Bethesda-titels. En, wellicht, wordt Wolfenstein 3 eindelijk aangekondigd.

Gamescom Opening Night Live

23 augustus - Tijd onbekend

Ter afsluiting van Summer Game Fest organiseert Geoff Keighley nog een presentatie deze zomer. Gamescom Opening Night Live vindt plaats op de vooravond voor Gamescom en geeft een voorproefje van welke games er op de beurs speelbaar zijn. Welke dat precies zijn, dat is de vraag.

Het laatste Gamezomer-nieuws

De laatste GameZomer-artikelen

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou