Games op consoles vermelden straks winkansen bij lootboxes

Games op consoles vermelden straks winkansen bij lootboxes

Sony, Microsoft en Nintendo gaan er voor zorgen dat games straks de winkansen bij het openen van lootboxes aangeven.

Dat meldt de Amerikaanse bracheorganisatie Entertainment Software Association (ESA). De organisatie zou met Nintendo, Microsoft en Sony in gesprek zijn om er voor te zorgen dat deze nieuwe regelgeving voor het einde van 2020 doorgevoerd wordt.

In het kort kunnen spelers straks voor elke game die vanaf dat moment op de consoles uitkomt en betaalde lootboxes heeft, uitzoeken wat de winstkans is op bepaalde voorwerpen uit deze lootboxes. Dit moet er voor zorgen dat spelers meer duidelijkheid krijgen over hun winstkans, waardoor het gokelement dus wordt verkleind. Dit geldt wel alleen voor games die uitkomen vanaf het invoeren van deze nieuwe regel, en spellen die daarna updates krijgen die te maken hebben met lootboxes.

Daarnaast heeft ESA gesprekken met bedrijven als Activision Blizzard, Electronic Arts, Ubisoft, Take-Two, Bandai Namco, Bethesda en Warner Bros. om deze nieuwe regelgeving nog verder door te voeren. Hoewel de ESA werkzaam is in de Verenigde Staten, zou deze info zodra het publiekelijk bekend is gemaakt ook beschikbaar kunnen komen voor Europese gamers.

Na ESA's statement heeft Sony van zich laten horen: "Sony Interactive Entertainment wil dat PlayStation-gebruikers toegang hebben tot informatie en gereedschappen, zoals ouderlijk toezicht op de virtuele portemonnee, zodat ze geïnformeerde beslissingen kunnen nemen over in-game aankopen. We ondersteunen pogingen van de industrie om de winstkansen van random virtuele items te verduidelijken, en willen consumenten deze informatie bieden voor alle games die we produceren en publiceren."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dit maakt toch ook weinig uit denk ik zo. De optie is aanwezig, hoe makkelijk t dan is om met een klik op de knop weer een skin/wapen/speler/etc te kopen voor je game. Denk niet dat dit veel uitmaakt. Zelfde met die leeftijd classificering. Maar een paar die er naar kijken, wie leest dat nou? Je kijkt hoeveel GB je moet installeren, met hoeveel spelers je t kan spelen en de plaatjes... Anyway er zal wel een lobby geweest zijn om gewoon door te gaan met dit...

0
test

Persoonlijk vind ik de skins in fortnite dan verslavender toen ik het speelde. Vooral omdat je dan steeds denkt: Wat als ik die gave skin nu niet koop, is die er ooit dan nog? (ja was even 2 seizoenen verslaafd)

0
test

@xXDannyNLXx Helemaal mee eens! Ben nooit echt geinteresseerd geweest in lootboxen, maar een coole skin met een timer dit misschien (wie weet) nooit meer terugkomt is moeilijker om nee tegen te zeggen.

0
test

@xXDannyNLXx Dat is dus waarom ik ook een hekel heb aan skins die je maar tijdelijk kan kopen, je zet de consument onder tijddruk in de hoop dat ze daardoor geld uitgeven.

0

Aanbevolen voor jou