Games Done Quick verbant speedrunner na nep wereldrecord

Games Done Quick verbant speedrunner na nep wereldrecord

Tijdens Summer Games Done Quick 2022 belazerde een speedrunner de boel, waardoor hij nu is verbannen van alle toekomstige edities van het evenement.

Speedrunner Mekarazium speelde tijdens het pas gehouden Summer Games Done Quick 2022 de game Metal Gear Rising: Revengeance. Hij speelde de game zogenaamd uit in een recordtijd van 6 minuten en 55 seconden.

Inmiddels is gebleken dat het niet om een live speelsessie ging, maar om vooraf opgenomen beelden die zijn geknipt en aan elkaar zijn geplakt. Mekarazium gaf het zelf toe: "Ik heb iets heel slechts gedaan en ik had dat niet tijdens die evenement moeten doen. Ik heb egoïstisch gehandeld en heb niet de tijd genomen om aan anderen te denken. Ik heb oprecht spijt van wat ik heb gedaan."

De speedrunner mag nu niet meer meedoen met toekomstige evenementen van Games Done Quick. Ook zijn al zijn speedruns van het YouTube-archief van GDQ verwijderd. De organisatie van GDQ schrijft dat het valsspelen "onacceptabel" is en dat het "de integriteit van de speedrunning-gemeenschap ondermijnt".

Tijdens de Games Done Quick-evenementen worden er speedruns van allerlei oude en nieuwe games gehouden. Ondertussen wordt er geld opgehaald voor Artsen Zonder Grenzen. Met de meest recente editie werd er meer dan 3 miljoen dollar opgehaald.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola likes, followers, subs, reclame inkomsten noem maar op. En nu het naar buiten is gekomen zal tie het ook erg zwaar gaan krijgen. Denk dat het wel een risico is geweest waar hij over na heeft gedacht.

0
test

Een Rus die valsspeelt? Dertien in een dozijn?

0
test

@Ricje Anders scheer je even een heel land over 1 kam.

0
test

@The_Stifmeister Anders spreek ik even uit persoonlijke ervaring met Russische spelers over een periode van ruim 20 jaar.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou