Gamer got Talent: Voorronde #3 | Gamer.nl

Gamer got Talent: Voorronde #3 | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

De deelnemers:

#1: Robin Lankhorst

Vorige week hadden we Pascal, deze week hebben we Robin. Maar waar Pascal zijn muziek door middel van een piano de wereld in slingert, doet Robin dat in de muziek-editor van…jawel, APB: Reloaded. Een game waarvan niemand echt nog wist dat 'ie gespeeld werd, laat staan dat je besluit er muziek mee te gaan maken.

Afijn, dat doet niets af de kwaliteit van Robins inzending. Hij heeft verscheidene nummers gemaakt in de complexe virtuele muziekstudio van de nu free-to-play MMO. Het rare is dat het allemaal best lekker en herkenbaar klinkt, terwijl hij de liedjes geheel op gehoor heeft nagespeeld. Hieronder zijn vertolking van Rihanna’s We Found Love. Op zijn Youtube-account (BackfireRC) is nog naar veel meer van zijn werk te luisteren. Zeker doen.

Deelnemer #2: Lou Regter

De voorkant van het hoesje van Borderland is er een die je niet snel vergeet. Het welbekende beeld is niet alleen heel illustratief voor de game, het is ook nog eens prachtig vormgegeven. Dat vond waarschijnlijk ook Lou Regter, die besloot de cover – of ja, een eigen versie daarvan - te airbrushen op een doek van 100 bij 50 centimeter. Het resultaat mag er zijn, en maakt door het felrode bloed (anders dan op de eigenlijke cover) een nog meer lugubere indruk dan het origineel. Het is jammer dat Lou over zijn inzending zelf verder niet zo veel kwijt wil. Wij zijn in ieder geval onder de indruk (en het schilderij zou niet mi taan op ons kantoor, als we zo vrij mogen zijn).

Deelnemer #3: Pieter Slagboom

Zelf stelt Pieter dat zijn inzending ‘niets speciaals’ is. Hij heeft enigszins gelijk, want er zijn inderdaad talloze andere en waarschijnlijk beter geregi eerde gameplay-montages gemaakt. Maar dat neemt niet weg dat wij Pieters korte experiment met de Theater-modus in Black Ops II erg kunnen waarderen. Vooral de zoomeffecten en de combinatie van de muziek en de beelden pakken erg tof uit, en natuurlijk is het ook niet onaardig om te zien hoe Pieter de ene na de andere tegenstanders te kijk zet. Op de een of andere manier moesten we het filmpje nogmaals bekijken. En nogmaals. En nogmaals. Wat is dit voor hekserij, Pieter?

Wie van bovenstaande deelnemers gun jij een plek in de finale? Hieronder kun je je stem uitbrengen op Robin, Lou of Pieter. Tot 21 februari, want dan sluiten de spreekwoordelijke lijnen is breekt de laatste ronde vóór de zinderende finale aan.

Wie wint volgens jou de derde ronde?
  
 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou