Gamegids voor Gamescom 2013 | Gamer.nl

Gamegids voor Gamescom 2013 | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Dit artikel gaat puur over de games op de beurs. Voor meer informatie over hoe je je kunt voorbereiden, hoe je het makkelijkst naar de beurs geraakt en wat de kosten zijn, kun je terecht bij Michels artikel over de Gamescom.

Klik hier voor een interactieve plattegrond van de Gamescom.

De grote drie:

Microsoft - Hal 6.1
Wees gerust: op de Gamescom kun je ondanks het uitstel in Nederland gewoon aan de slag met de Xbox One. Welke games in Keulen op de console zijn, is daarentegen nog een beetje onduidelijk. Titanfall kun je in ieder geval op de Xbox One-stand van Microsoft uitproberen, al is de shooter van Respawn Entertainment ook gewoon speelbaar in Hal 6.1 bij EA. Ook Ryse: Son of Rome is speelbaar bij Microsoft. 

Microsoft belooft Dead Rising 3, Project Spark en Forza Motorsport 5 mee te nemen naar Duitsland. Het is niet duidelijk of die games ook daadwerkelijk speelbaar zijn of dat ze enkel op de stand worden gepresenteerd. Microsoft ontbrak vorig jaar op de beursvloer, dus is er geen referentiekader. De uitgever houdt naar eigen zeggen geen officiële persconferentie zoals op de E3, maar heeft wel een uitgebreide presentatie over de Xbox One op het programma staan. Een persconferentie dus. Het is niet duidelijk of de presentatie gestreamd wordt. Daar is vooralsnog geen sprake van.

In de conferentie zal Microsofts Phil Spencer met zekerheid het hernieuwde indie-beleid toelichten en een geheel nieuwe titel tonen. Wij vermoeden dat het Crackdown 3 betreft. Een goedkoper basismodel van de One zonder Kinect-camera lijkt tevens een aannemelijke zet, al ontkent de uitgever dat stellig. We verwachten grote aankondigingen van de uitgever, al hebben we de grootste voor ons land waarschijnlijk al gehad.

Dead Rising 3

Nintendo – Hal 9.1
Microsoft is niet de enige verloren zoon die dit jaar terugkeert naar Duitsland. In 2012, toen de Wii U lanceerde, was gek genoeg ook Nintendo niet op de beursvloer aanwezig. De Japanners hebben sindsdien weinig laten zien. Met name de Wii U wordt nog vooral gekenmerkt door onbenutte potentie. Wellicht is Nintendo juist daarom dit jaar weer groots aanwezig in Keulen.

Bezoekers kunnen op de stand aan de slag met onder meer Mario Kart 8, Donkey Kong Country: Tropical Freeze, Pikmin 3, Sonic Lost World, Super Mario 3D Worlds, The Legend of Zelda, The Wind Waker HD, The Wonderful 101 en Profe or Layton and the Azran Legacy. Bayonetta 2 ontbreekt vooralsnog op de beurs. De Japanse uitgever houdt geen persconferentie en kondigt ogenschijnlijk geen nieuwe titels aan.

Sony – Hal 7.1
Sony komt niet alleen met het volste vertrouwen naar Duitsland, maar neemt ook zijn jongste troef mee. Jawel, bezoekers van de Gamescom kunnen aan de slag met de PlayStation 4. De Japanse uitgever heeft net als Microsoft en Nintendo een grote stand op de beurs. Welke titels het publiek daar kan spelen, is nog niet bekend. We hopen dat Drive Club, Gran Turismo 6, Infamous: Second Son, Killzone: Shadow Fall en Knack speelbaar zullen zijn, maar dat is vooralsnog niet meer dan wishful thinking.

Natuurlijk doen ook de bestaande Sony-platformen Keulen aan. Hoewel Sony de nadruk op de PlayStation 4 legt, lijkt het niet meer dan logisch dat games als Beyond: Two Souls, Killzone: Mercenary, Puppeteer, Tearaway, Soul Sacrifice en Ratchet & Clank: Nexus nog even in de spotlight worden gezet. Ook van die games weten we niet zeker of ze te spelen zijn, maar daar durven we wel van uit te gaan.

Het feest der verheuging begint voor Sony-volgelingen dinsdag al, twee dagen voor het opengaan van de beurs. Dan houdt het bedrijf zijn jaarlijkse Gamescom-persconferentie. Net als voorgaande jaren wordt de conferentie gestreamd. Er wordt door Sony minimaal één onaangekondigde game voor de PlayStation 4 getoond. Op het PlayStation Blog bevestigt een medewerker dat er tevens nieuwe Vita-titels worden gepresenteerd. Wij komen daar eerder achter dan jullie, omdat wij in de zaal alle aankondigingen ver van te voren kunnen spotten door op de ellenlange autocue mee te lezen.

Tearaway

Third-party uitgevers

EA – Hal 6.1
EA houdt een eigen persconferentie tijdens de Gamescom. Twee uurtjes voordat Sony aantreedt, is het aan EA om te pochen met wat het voor de nieuwe consoles klaar heeft staan. Spannend hoeft dat niet te worden. We verwachten net als voorgaande jaren vooral nieuwe footage van bestaande titels.

Dan bezoeken we EA liever op de beursvloer. Daar is EA zoals ieder jaar met een gigantische stand vertegenwoordigd. Gamers kunnen er aan de slag met titels als Battlefield 4, Command & Conquer, FIFA 14, Need for Speed: Rivals en zelfs Titanfall.

Wie benieuwd is naar de nieuwe consoles, kan dus het beste direct doorlopen naar hal 6, waar zowel Microsoft als EA gevestigd zijn. De achterste helft van de hal bestaat geheel uit EA-games. De uitgever neemt 500 pods mee. Hal 6 is de derde hal aan je rechterkant als je de Koelnme e binnenloopt. Het enige dat je hoeft te doen, is de busine hal voorbij lopen.

Ubisoft – Hal 6.1
Ubisoft houdt geen conferentie, maar kondigt wel een nieuwe franchise aan voor de nieuwe consoles. Wanneer is nog niet duidelijk, dus lees je dat op Gamer zodra wij meer weten. Wel is overduidelijk dat de uitgever flink uitpakt op de beursvloer. Onder meer A a in’s Creed 4: Black Flag, The Crew, The Mighty Quest for Epic Loot, Watch Dogs en het dan reeds verschenen Splinter Cell: Blacklist zijn op de Ubisoft-stand te spelen. The Division niet, helaas. De game wordt wel gepresenteerd.

The Division

Activision/Blizzard – Hal 7.1
Tijdens een investeerdersbijeenkomst gaf Activision/Blizzard al aan dat het tijdens de Gamescom een aankondiging omtrent Diablo 3 heeft gepland. Diens inhoud is nog onduidelijk, maar het ligt voor de hand dat er donderdag, tijdens de eerste dag van de Gamescom, een nieuwe uitbreiding wordt onthuld. Blizzard houdt dan een bescheiden presentatie.

De line-up op de stand van Activision is zoals je verwacht. Call of Duty: Ghosts is speelbaar, evenals Diablo 3 voor de consoles en PC, de nieuwe WoW 5.4-patch en Hearthstone: Heroes of Warcraft. Er is geen speelbare versie van Destiny, maar de game wordt wel getoond op de beursvloer.

Bethesda – Hal 9.1
De Amerikaanse uitgever houdt het kort en bondig. Op de stand zijn The Elder Scrolls Online en Wolfenstein: The New Order speelbaar. De nieuwe survival horror van Shinji Mikami, The Evil Within, wordt enkel gepresenteerd in een afgezet zaaltje ten midden van de hal.

Warner Bros. – Hal 9.1
Warner Bros. doet op de Gamescom een nieuwe game uit de doeken, maar welke dat is, is nog compleet onduidelijk. De uitgever heeft het nog niet bevestigd, maar we verwachten dat Batman Arkham Origins speelbaar is op de beurs. Ook toont de uitgever beelden van de nieuwe (film)game Mad Max, zijn LEGO Legends of Chima Lavals Journey en LEGO Marvel Super Heroes speelbaar en presenteert Warner Bros. de nieuwe MOBA-game Infinite Crisis.

Infinite Crisis wordt volgens een persbericht live op de beurs gespeeld ‘door profe ionals en amateurs’. Het is ons niet duidelijk of onder amateurs ook de bezoekers van de beurs vallen.

2K – Hal 6.1
2K kondigt dit jaar een nieuw project van ontwikkelaar Firaxis aan. Deze nieuwe titel, waarschijnlijk een uitbreiding voor XCOM: Enemy Unknown, zal ook getoond worden aan het publiek op de stand. Verder weten we dat The Bureau: XCOM Decla ified, NBA 2K14 en WWE 2K14 speelbaar zijn.

De komst van GTA 5 naar Keulen is niet bevestigd, iets wat eerdere berichten wel impliceerden. Ga er dus maar niet van uit. Rockstar is overigens niet op de beursvloer aanwezig.

Square Enix – Hal 9.1
Square Enix pakt deze Gamescom vooral uit met de titels waar de uitgever het meest bekend om staat. Met name Final Fantasy is groots vertegenwoordigd op de stand. Final Fantasy X/X-2 HD Remaster, Final Fantasy XIV: A Realm Reborn en ook Kingdom Hearts HD 1.5 Remix zijn speelbaar én worden gepresenteerd.

Daar staat tegenover dat alle gloednieuwe Square Enix-games enkel gepresenteerd worden. Thief, Lightning Returns: Final Fantasy XIII en Murdered: Soul Suspect kun je niet zelf ervaren. Het mobiele Deus Ex: The Fall wel, overigens.

Thief

Konami – Hal 7.1 
Bij Konami kun je Castlevania: Lords of Shadow 2, Pro Evolution Soccer 2014 en Castlevania: Lords of Shadow - Ultimate Edition spelen. Niet zo héél erg spannend. Wellicht is het een grotere verra ing dat Metal Gear Solid 5 geheel ontbreekt op de Gamescom. De game wordt niet eens gepresenteerd aan de pers. Daar zal op de Tokyo Game Show een maand later wel verandering in komen.

Koch/Deep Silver – Hal 9.1
Koch en Deep Silver staan wellicht nog niet zo nadrukkelijk op de publieke agenda, maar dat de uitgever veel intere ante titels in handen heeft, blijkt wel uit het Gamescom-a ortiment. Op de stand wordt onder meer het reeds aangekondigde Dead Island: Epidemic getoond. Verder kun je er onder meer Killer is Dead, Planetside 2, Rambo: The Video Game (ja, die game bestaat nog) en Saints Row 4 bezichtigen. Het is niet bevestigd dat die titels te spelen zijn, al gaan wij daar bij deze titels – los van Epidemic – voorzichtig wel van uit.

Resterende games

Het Wit-Ru ische Wargaming houdt net als vorig jaar in hal 8.1 een stand waar mening uitgever enkel van kan dromen. Wie er niet verblind raakt door de LED-verlichting, kan er aan de slag met World of Tanks voor de Xbox 360 en PC, en World of Warplanes.

NCSoft (hal 8.1) zegt ‘nieuwe mogelijkheden’ voor Guild Wars 2 uit de doeken te doen. Stiekem hopen we op een uitbreiding.

The Witcher 3: Wild Hunt van CD Projekt RED is te zien op de bescheiden stand van de ontwikkelaar. Ook deze ontwikkelaar tref je in hal 8.1.

Sega houdt in hal 9 een stand waar het Total War: Rome 2 toont.

De Koelnme e kent simpelweg teveel games om op te noemen. Er zijn nog heel, heel, heel veel andere games op de beursvloer aanwezig die niet in dit rijtje staan. Welke game moeten de Gamer.nl-lezers zeken even checken als ze in Keulen zijn? Draag bij aan dit artikel in de comments!


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou