Game Workers Unite houdt petitie om Activision-CEO Bobby Kotick te ontslaan

Game Workers Unite houdt petitie om Activision-CEO Bobby Kotick te ontslaan

De lokale politieke organisatie Game Workers Unite heeft een petitie online gezet met als doel Bobby Kotick, de CEO van Activision Blizzard, te ontslaan.

De petitie vraagt mensen om te tekenen als ze willen dat Kotick ontslagen wordt. Dit naar aanleiding van het recente nieuws dat er zo'n achthonderd werknemers van Activision-Blizzard ontslagen worden.

De ontslagen vielen omdat er qua financiële resultaten een intern doel van Activision Blizzard niet behaald werd. Dit ondanks dat Kotick toegaf dat "de financiële resultaten van 2018 de beste in onze geschiedenis zijn".

Hoewel de game-industrie geen vakbonden heeft, proberen lokale politieke organisaties zoals Game Workers Unite op te komen voor werknemers uit dergelijke industrieën. Hoewel het onduidelijk is hoe een petitie er voor gaat zorgen dat Kotick ontslagen wordt, is het volgens de organisatie belangrijk om een statement te maken.

De petitie is hier te vinden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Het is natuurlijk ook vrij belachelijk, maar zo werkt het niet alleen in de game industrie. Er wordt door de besturen/ceo's van bedrijven belachelijke (financiële) doelstellingen gesteld en als die niet gehaald worden moeten de werknemers daarvoor boeten. Maar een Kotick kan gewoon lekker doorgaan met zijn wanbeleid. Leve het kapitalisme

0
test

@fonsrutte Blijkbaar geen wanbeleid want anders zou er niet zoveel winst gemaakt zijn. En JIJ vindt die doelstellingen misschien belachelijk, maar voor een aandeelhouder zijn ze redelijk realistisch. Het is een business, geen gesubsidieerde sociale instelling. En dit jaar kan de winst gigantisch zijn, volgend jaar kan het zo afgelopen zijn en zwaar verlies. Men moet vooruit kijken, en dat gebeurd nu, onnodige sales/esports mensen worden afgevloeid, maar wel worden er ook weer nieuwe gamedevelopers voor aangetrokken. DAT is wat men wel even lijkt te vergeten dat er toch ook gezegd was. En iemand die administratief werk doet kan niet zomaar even omgeschoold worden dat die echt mee kan helpen met het maken van games bv.

0

@SuperDre Aandeelhouders willen maar één ding en dat is ieder jaar steeds meer geld verdienen. En ja het is geen sociale instelling maar er werken ook gewoon nog mensen met gezinnen. Is het niet een beetje vreemd dat een winst de beste resultaten behaald in de geschiedenis van het bedrijf en vervolgens een heleboel mensen ontslaat? Dan vergroot je niet je winst dan druk je de kosten door de mensen die het bedrijf hebben geholpen dat mooie resultaat te behalen op straat te zetten. Een bedrijf zal zo nu en dan zeker wat mensen moeten ontslaan en een CEO van een bedrijf moet bikkelhard kunnen snijden in een bedrijf, maar de insteek van ieder jaar alleen maar meer winst te moeten maken zorgt ervoor dat bedrijven acties uithalen die echt niet door de beugel kunnen. Als jij werkelijk vindt dat alles geoorloofd voor een bedrijf om meer winst te maken best, maar ik vind die situatie niet best.

0
test

Laten we met zn allen Activision helpen aan nog meer winst, ontslaan die gast, scheelt ze weer een dikke paycheck iedere maand 😜😂

0
test

@Jumpman En jij denkt dat een andere CEO niet net zoveel gaat verdienen dan? Als het je zou gaan om die 'dikke paycheck' te omzeilen, dan ben je wel heel erg naief en heb je ECHT geen idee hoe het werkt in de zakenwereld, want dat is dit, zakenwereld/industrie. En blijkbaar hebben ze toch leuke dingen uitgebracht, anders zouden ze nooit zoveel winst hebben gemaakt. Dat JIJ het toevallig ruk vindt, tja, dat is een ander verhaal.

0
test

@SuperDre het is een knipoog naar het eerder bericht waar ze 800 mensen op straat gooien ondanks het meest succesvolste jaar maar dat ontgaat jou hier compleet. Zelfs het knipoogje wat er bij staat blijkbaar 🤔. Dat jij daar uit op maakt dat ik niks van de zakenwereld af zou weten, geen idee hoe je daar bij komt, maar dat laat alleen maar zien hoe slecht je me überhaupt kent. Ook zeg ik nergens dat wat zij maken ruk is (even of het goed is laat ik bewust in het midden) dat zijn jou woorden, niet die van mij. Maar klaarblijkelijk heb jij afgelopen week weinig van het gamenieuws hierover gevolgd Want ja, ik vindt het schandalig dat er voor 800 mensen een baan verloren raken in een bedrijf wat volgens eigen zeggen nog nooit zoveel winst heeft gemaakt. Mensen ontslaan om de winst te vergroten..... Ik kan me voorstellen dat dat erg zuur valt voor die mensen met gezinnen kinderen hypotheek enz. Maar zoals ik al eerder in een reactie op dit onderwerp hebt vermeld, ik bekijk het wellicht teveel van de menselijke kant, sommige mensen doen dat nu eenmaal.

0

Aanbevolen voor jou