Game van het jaar: Dragon Age II / Gearsofwar 3 / Skyrim | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Ik heb lang getwijfeld wat voor mij nou het spel van 2011 is. Mi chien een spel waar ik veel goede dingen over heb gehoord? Mi chien gewoon het nummer 1 spel pakken in de top100 van Gamer.nl. Nee dit lag mij allemaal veel te veel voor de hand. Het moest een spel zijn wat ik zelf heb gespeeld dat stond voor mij al vast. Eerst maar eens kijken welke games ik dit jaar heb gekocht. Tot mijn verbazing bleken dit maar 3 games te zijn, veel referentiemateriaal heb ik dus niet. Toch zijn het niet de minste games die ik dit jaar heb gekocht. Hieronder een kleine beschrijving per game in volgorde van gekochte spelen.

Game 1: Dragon Age II
Deze game heb ik van het voorjaar gekocht. Niet gelijk na de release omdat ik er nog niet echt van gehoord had. Maargoed over de game zelf. Ik weet nog dat ik echt uren lang heb rondgelopen en quests heb gedaan om het spel zo lang mogelijk en goed mogelijk uit te spelen. Toen ik het spel uiteindelijk helemaal had uitgespeeld, tenminste alle mainquests gedaan. Toen ben ik begonnen met het uitspelen van het spel in een andere kla e. Ver ben ik daar eigenlijk nooit mee gekomen want het verhaal kon me op dat moment niet meer boeien. Toch voel ik nog ergens de drang om het spel toch weer een keer op te pakken en het verhaal nog een keer helemaal door te spelen op een andere manier.

Game 2: Gears of War 3
Ik moet zeggen dat ik na het 2edeel van Gears of War, wat mij niet pakte, weer teleurgesteld zou worden in het verhaal en de online multiplayer. Maar voorop stond voor mij toch de singleplayer. Gelukkig was dat niet het geval. Voor mijn gevoel kwam het verhaal wel snel op gang (in tegenstelling tot wat gamer.nl beweerd) en zat ik er gelijk middenin. Lekker knallen en door naar de Queen. Om die eindelijk in het laatste deel neer te kunnen halen. De game speelde voor mijn gevoel lekker weg en zat de hele game ook heerlijk in dezelfde flow. Wat ik bij deel 2 miste maakte deel 3 ruimschoots weer goed. Daarom ben ik blij dat ik deze game toch heb gekocht.

Game 3: The Elder Scrolls V: Skyrim
Wat moet ik zeggen van deze game? Grafisch ziet het er gewoon gelikt uit. De hele wereld is ontzettend mooi, groot en overweldigend. Enige waar ik mij echt aan irriteer is het feit dat mijn personage geen eigen stem heeft. Je kiest je reactie en dan word er gelijk teruggepraat. Iets waar ik toch Dragon Age II beter in vind. Geeft mij toch meer binding met mijn personage in het spel. Maar al met al is het verhaal toch wat de doorslag bij mij geeft en dan is Skyrim ver vooruit op Dragon Age II. De spelwereld is immens en er kunnen zoveel keuzes gemaakt worden zodat de herspeelbaarheid een stuk hoger is dan die van dragon age II. Dit moet ik zelf nog wel ondervinden want heb Skyrim nog niet eens voor de eerste keer uitgespeeld.

Dit zijn mijn opvattingen van de games die ik dit jaar bij heb mogen schrijven aan mijn lijstje van games. Niet indrukwekkend qua hoeveelheid maar het zijn niet de minste titels. Respectievelijk op de 46 eplaats 9e plaats en 1e plaats in de gamer.nl ranglijst tot november. Ik moet zeggen dat de keuze voor mij achteraf niet moeilijk is geweest. Mijn top 3 (ja het zijn er dan ook niet meer) maargoed mijn keuze voor de beste game is:

1. Gears of War 3
2. The Elder Scrolls V: Skyrim
3. Dragon Age II

Gears of War 3 is voor mij de beste game van 2011. De uren spelplezier die het mij heeft gegeven en het natuurlijk nogsteeds doet geeft voor mij de doorslag. Skyrim speel ik omdat het spel ontzettend goed in elkaar steekt en het verhaal mij ontzettend aanspreekt. Alleen heb ik toch altijd weer mijn Xbox360 binnen 2 uur uitstaan als ik skyrim speel. Ik kan het niet urenlang spelen zoals ik soms kan met Gears of War 3. Dan kijk ik weer is op me horloge of op de klok en dan zie ik tot mijn schrik dat het ondertu en 4/5 uur later is dan dat ik begon. En dan heb ik het gevoel dat ik nog maar net ben begonnen.

Hiermee wil ik afsluiten. Ik hoop dat jullie hebben genoten van mijn allereerste artikel op gamer.nl Advies ontvang ik graag zodat als ik de tijd weer eens heb, het artikel nog beter kan worden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou