Game Mania: ‘Microsofts besluit een hele goede zet’ | Gamer.nl

Game Mania: ‘Microsofts besluit een hele goede zet’ | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Henderikx vertelt: “Veel van onze klanten vonden de aankondigingen van Microsoft niet leuk. Het besluit voor de onlineverplichting en de restricties op tweedehands verkopen schoten ook bij gamers in het verkeerde keelgat." Henderikx geeft aan dat hij blij is dat Microsoft heeft geluisterd naar de gamers en dit besluit heeft gemaakt.

Game Mania was voorafgaand aan de E3 met Microsoft verkennende gesprekken aangegaan over de mogelijke toekomstige regeling van tweedehands verkopen. Direct na de E3 en de wijziging van het beleid heeft Microsoft Game Mania op de hoogte gesteld van het gewijzigde beleid.

Pre-orders voor Xbox One en PlayStation 4

Bij Game Mania is het sinds de aankondiging van zowel de PlayStation 4 en Xbox One mogelijk om de consoles te pre-orderen. Henderikx verwacht dat bij de Xbox One er nu waarschijnlijk twijfelende Xbox-fans over de streep zijn getrokken om het apparaat toch voor te bestellen. Over een verschuiving in de verhoudingen tu en PS4- en Xbox One-pre-orders kon Henderikx op dit moment niets zeggen. De huidige verhouding is volgens Henderikx een afspiegeling van de consoleverhoudingen van de afgelopen paar jaar in Nederland en België: er zijn ongeveer driemaal zoveel PlayStation 4’s als Xbox One’s voorbesteld bij de Game Mania.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou