Forza Horizon 2 voor Xbox 360 wordt gemaakt door Sumo Digital | Gamer.nl

Forza Horizon 2 voor Xbox 360 wordt gemaakt door Sumo Digital | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Forza Horizon 2 voor Xbox 360 maakt gebruik van de engine van de eerste Horizon-game, terwijl de Xbox One-versie draait op de Forza Motorsport 5-engine. Deze versie wordt ontwikkeld door Playground Games dat nauw samenwerkt met Turn 10 Studios.

Sumo Digital maakte in het verleden al verscheidene racemgames. Zo is de studio onder meer verantwoordelijk geweest voor OutRun 2, F1 2011 en Sonic & All-Star Racing Transformed. Geruchten gaan dat Sumo Digital ook werkt aan LittleBigPlanet 3 voor Sony. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou