Fortnite verliest meer dan 60 procent van de spelers op iOS

Fortnite verliest meer dan 60 procent van de spelers op iOS

Fortnite heeft meer dan 60 procent van zijn spelers verloren op iOS sinds de game is verwijderd van de App Store. Dat onthult ontwikkelaar Epic in nieuwe juridische stukken.

Epic en Apple hebben al enige tijd ruzie over de 30 procent commissie die Apple vraagt over de inkomsten van in-app aankopen. Epic stopte een eigen betaalmethode in Fortnite, waarna de game uiteindelijk werd verwijderd uit de digitale winkels van Apple en Google.

Epic heeft nu nieuwe stukken naar de rechtbank gestuurd en gevraagd om Apple te dwingen Fortnite weer terug in de App Store te zetten totdat er een oordeel wordt geveld in een rechtszaak. Dat verzoek werd eerder door een rechter afgewezen, omdat Epic niet duidelijk had gemaakt dat er grote schade werd geleden door Apple's beslissing. Dat probeert Epic in deze nieuwe stukken recht te zetten.

De ontwikkelaar schrijft onder meer dat Fortnite ruim zestig procent van zijn spelers op iOS is verloren sinds de verwijdering uit de App Store. Epic zegt dat deze spelers waarschijnlijk zullen overlopen naar andere games, waardoor het bedrijf die klandizie moeilijk weer terugkrijgt. Daarnaast claimt het dat er onherstelbare schade is gedaan aan het imago en de reputatie van Epic.

Apple heeft nog niet gereageerd op deze nieuwste stukken. Eerder zei het bedrijf dat Epic de problemen voor zichzelf heeft gecreëerd door een eigen betaalmethode te maken en daarmee de overeenkomst met Apple te verbreken. Het bedrijf is niet van plan om Epic anders te behandelen dan andere uitgevers.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Arme Epic, nu moeten ze het met een paar miljard minder doen.

0

Waarom doen jullie niks aan de spamberichten?

0
test

@RWinV Omdat je eindeloos een nieuw account aan kan maken.

0

@RoepieRoepie84 Maar het lijkt me vrij simpel om bepaalde woorden in een reactie te blokkeren of desnood het kunnen plaatsen van een link.

0

Aanbevolen voor jou