Fortnite-toernooien geschrapt op Amerikaanse scholen

Fortnite-toernooien geschrapt op Amerikaanse scholen

Middelbare scholieren in Kentucky kunnen geen Fornite meer spelen op e-sportstoernooien in de Amerikaanse staat. De Kentucky’s High School Athletic Association vindt dat schietgames niet in een schoolsetting passen.

Het besluit werd van het weekend al aan de middelbare scholen bekendgemaakt, zo meldt de krant The Lexington Herald-Leader. Volgens de sportorganisatie was er niet met hen besproken of de populaire battle-royale game Fortnite wel gebruikt mocht worden. De samenwerking tussen ontwikkelaar Epic Games en PlayVS (de organisatie die de e-sportstoernooien op middelbare scholen organiseert) werd op 22 januari aangekondigd. Het was de bedoeling om toernooien voor middelbare scholen en universiteiten te organiseren.

fortnite

Op dit moment kun je op de middelbare scholen in Kentucky meedoen aan e-sportstoernooien van League of Legends, Rocket League en Smite. De Kentucky’s High School Athletic Association vindt dat Fortnite daar niet tussen past, omdat er in de game geweren zitten. Dat vindt de sportorganisatie niet in een schoolomgeving passen. Veel andere organisaties zijn het echter niet met dit besluit eens. Zo gaat de National Federation of State High Schools Association Network er alles aan doen om dit besluit terug te draaien. Welke stappen dat zijn is nog niet bekend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Je zou zeggen dat geweren niet passen in een school setting... Maar you do you Amerika. You do you.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@denver misschien eens het nieuws lezen :)

0
test

ik denk dat schietspellen over het algemeen minder schokkend kunnen zijn wanneer de "dood animatie" word aangepast naar iets "game achtig". Bv dat wanneer iemand word neergeschoten dat het slachtoffer niet neervalt maar dat de persoon als, bv as in de wind, wegwaaid. Of dat het silhouet als licht oplaait en verdwijnt. of iets in die richting. Dat zou een hoop realisme weghalen maar denk wel dat het bij shooters zoals Fortnite zou passen.

0
test

@HunterSeeker Fortnite heeft dit al, wanneer iemand dood is geschoten worden ze door een soort drone weggehaald. [url]https://www.youtube.com/watch?v=JI6LSdx7QNU[/url]

0
test

@Paxopoxo ahja, ik speel het spel zelf niet zoals je merkt :) Alleen zie je em hier nog wel neer vallen, maar het is verder indd precies zoals ik bedoelde.

0

Aanbevolen voor jou