Final Fantasy 16-regisseur: ‘Serie heeft moeite zich aan te passen’

Final Fantasy 16-regisseur: ‘Serie heeft moeite zich aan te passen’

Volgens Final Fantasy 16-regisseur Naoki Yoshida heeft de Final Fantasy-serie moeite om gametrends te volgen. Ook zegt hij dat Final Fantasy 14 nog decennia moet meegaan.

Dat zegt Yoshida in gesprek met Inverse. “Als we praten over of Final Fantasy zich succesvol weet aan te passen aan trends in de gamesindustrie, denk ik dat de serie momenteel moeite heeft. We zitten nu op een punt waarop we veel uiteenlopende verzoeken krijgen over de richting van ons gamedesign.”

“Om eerlijk te zijn is het onmogelijk om al die verzoeken in te willigen”, vervolgt Yoshida. “Mijn huidige indruk is dat het enige dat we echt kunnen doen meerdere games maken is, en telkens het best mogelijke blijven maken.” Yoshida benadrukt ook dat Final Fantasy de trends niet zou moeten najagen, maar ze zelf zou moeten creëren.

Over de toekomst van mmorpg Final Fantasy 14 is Yoshi-P duidelijk: “Ik wil ervoor zorgen dat Final Fantasy 14 met liefde herinnerd zal worden als een leuke game die mensen de beste game-ervaring gaf. Ik wil er ook voor zorgen dat de game nog decennia meegaat.” Of dat gebeurt met extra uitbreidingen valt nog te bezien, maar de game moet in ieder geval zo lang speelbaar blijven.

Final Fantasy 16 staat gepland voor een release in 2023. De game komt exclusief naar PlayStation 5.

Final Fantasy XVI

Aanbieding

Final Fantasy XVI kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Final Fantasy definieert zich juist door variaties te doen op exact hetzelfde truukje. Jobs, Materia, skill grid, turn based VS freeform, ... Er is geen innovatie, enkel mutatie. Waar het de laatste jaren erg stokt is de stijl. Ik ben een beetje klaar met duisternis, oorlog en Japanse tieneridolen als protagonists. doe weer eens een FF game met een wat meer opbeurende toon zeg. Je kunt het nog steeds een emo verhaal geven, Final Fantasy 9 bewees dat.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor Heb ik ook last van, kreeg van Michel een tip om geen lees tekens te gebruiken als een trema boven de e en dat schijn te werken

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou