Filmregisseur Resident Evil wil games maken | Gamer.nl

Filmregisseur Resident Evil wil games maken | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"In de toekomst wil ik zowel films als games maken omdat ik denk dat ik de twee mediums op een succesvolle manier kan samenbrengen", aldus Anderson in een interview met MTV. Anderson was niet de regi eur van de vervolgen op de Resident Evil-films, maar was wel betrokken bij het creatieve proces van alle films. "Ik zit nu al vijftien jaar in het gameswereldje en ik denk dat ik een goed idee heb van de hinderi en waar ontwikkelaars mee te maken krijgen", geeft hij aan.

Buck Rogers

Een toekomstig filmproject van Anderson is een film gebaseerd op de kla ieke film- en stripheld Buck Rogers en het lijkt erop dat er ook een videogame van komt. "We moeten nog beginnen met de Buck Rogers-film, dus een videogame er van maken is iets waar ik over nadenk", zo stelt Anderson. De film van Buck Rogers wordt in 2011 uitgebracht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou