Fifa-spelers proberen winst te maken met vermiste speler Sala

Fifa-spelers proberen winst te maken met vermiste speler Sala

In de Ultimate Team-modus van Fifa 19 is de vraag naar voetballer Emiliano Sala aanzienlijk gestegen nadat bekend werd dat hij als vermist werd opgegeven. Met de recente ontwikkelingen rondom de voetballer is de digitale kaart nauwelijks verkrijgbaar op de digitale markt.

Kortgeleden werd bekend dat de Argentijnse voetballer Emiliano Sala vermist wordt nadat hij van zijn oude club FC Nantes vertrok naar zijn nieuwe club Cardiff City in Wales. Tijdens de vliegreis verdween het toestel rond de Kanaaleilanden plots van de radar en wordt er sindsdien gezocht naar de voetballer en piloot. Kortgeleden werd nog een geluidsfragment van Sala gepubliceerd vlak voordat het toestel neerstortte. "We zitten in een vliegtuig dat op het punt staat neer te storten. Als er over anderhalf uur geen nieuws is van mij, weet ik niet of iemand me komt zoeken," zo zegt Sala.

Met de vermissing van Sala stijgt de vraag naar de voetballer in Ultimate Team zodanig dat de speler nauwelijks meer verkrijgbaar is op de markt. De digitale kaart van Sala wordt normaliter beschouwd als een kaart die voor een lage prijs gekocht kan worden (tussen de 600 en 850 munten), maar wordt nu voor de maximale prijs door vele spelers op vrijwel alle platformen verkocht. Hiermee wordt de indruk gewekt dat spelers virtueel willen verdienen met de vermissing van de speler. In Ultimate Team kunnen spelers voetballers verhandelen op een fictieve markt met in-game valuta om zo hun ideale team samen te stellen.

Prijsfluctuaties van Emiliano Sala in Fifa 19 Ultimate Team

Opvallend is dat EA de maximale prijs van Sala ondertussen heeft aangepast ten opzichte van andere spelers die onder dezelfde categorie vallen. Normaal kunnen spelers met dezelfde categorie als Sala voor maximaal 10.000 munten verkocht worden. Nu heeft het bedrijf de kaart van Sala bijgesteld naar een maximale verkoopprijs van 1.000 munten. Hiermee wil EA vermoedelijk voorkomen dat spelers op respectloze wijze geld verdienen aan de vermissing van de Argentijn. Toch wordt de kaart alsnog veelvuldig verhandeld, maar wordt de potentiële winst beperkt.

Het is niet de eerste keer dat Fifa-spelers een poging doen om een slaatje te slaan uit de ernstige gebeurtenissen rondom voetballers. Zo zijn er in het verleden meerdere voetballers geweest die kwamen te overlijden tijdens hun carrière, maar nog wel tijdelijk beschikbaar waren in de game. Dit resulteerde in massale handel van de spelers. Dit gold in het verleden al voor Davide Astori, Cheick Tioté en Junior Malanda. Kort na het overlijden van de voetballers verwijderde EA de optie om de spelers te kunnen verhandelen of te verkrijgen uit pakketten, maar konden ze nog wel behouden worden in de club van de spelers die de voetballers al in bezit hadden.

Meerdere Fifa-spelers uiten dan ook hun onvrede over deze handel van spelers op Reddit en Twitter en zeggen dat EA spelers moet verbannen van het handelen van voetballers in de Ultimate Team-modus. Het feit dat Sala op dit moment nog niet gevonden is, zorgt ervoor dat de kaart de komende tijd vermoedelijk nog te vinden is en verhandeld kan worden in de Ultimate Team-modus van Fifa 19.

Fifa 19 is verkrijgbaar op pc, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

als het een vrije markt is laat ze dan gewoon hun ding doen. je bent niet verplicht te kopen. EA zou trots op zn spelers moeten zijn op de manier van handelen, doen ze immers zelf ook.

0
test

ik snap nog steeds niet dat de (voornamelijk jeugdige?) spelers hier zo massaal in trappen.. nog maar een paar jaar geleden was FIFA online gewoon een potje spelen met je favoriete team en kon je zonder kosten spelen met je favoriete club.. waarom zou je zoveel geld uit geven om je eigen elftal te creeren op basis van geluk hebben? Dat laatste kon trouwens vroegah ook gewoon kostenloos.

0
test

@nicster je kan nog steeds online spelen met je favoriete club. Ook kun je die teams zelf aanpassen, zelfs de stats van de spelers en vriendschappelijke wedstrijden spelen. Hoef je allemaal niks extra voor te betalen.

0

Aanbevolen voor jou