Fifa-licentie wordt gebruikt voor free-to-play triviagame Matchday Challenge

Fifa-licentie wordt gebruikt voor free-to-play triviagame Matchday Challenge

Game kan nu via internetbrowser gespeeld worden

Voetbalorganisatie Fifa heeft een free-to-play triviagame genaamd Matchday Challenge aangekondigd.

Matchday Challenge is specifiek gericht op het aankomende WK vrouwenvoetbal. De free-to-play-game is nu speelbaar op internet en laat spelers allerlei vragen beantwoorden rondom het onderwerp en de landen die meedoen aan het WK deze zomer.

Door de vragen correct te beantwoorden, worden er virtuele doelpunten gescoord waarmee digitale verzamelkaarten kunnen worden vrijgespeeld. Die kaarten kunnen blijkbaar ook gebruikt worden in "toekomstige Matchday-spellen". Er is ook een tweede modus waarin mensen de resultaten van de aankomende WK-wedstrijden kunnen voorspellen.

De samenwerking tussen Fifa en Electronic Arts is eerder stopgezet. De voetbalgames van EA gaan daardoor voortaan EA Sports FC heten. Deze week is aangekondigd dat de eerste game in deze nieuwe reeks op 29 september verschijnt.

De Fifa-organisatie liet eerder al weten zelf ook in samenwerking met andere ontwikkelaars nieuwe Fifa-games te ontwikkelen, al zijn daar nog geen details over bekend.

Watch on YouTube
EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik ben absoluut geen fan van de FIFA games die EA maakte. Al helemaal niet sinds ze ook die volpropte met lootboxes etc. Maar is een free to play trivia game echt het beste dat ze voor elkaar krijgen met deze licentie? Dat is echt lachwekkend slecht!

0
test

Maar brengt denk ik wel voor (relatief) weinig ontwikkelkosten, mogelijk veel geld in het laatje. Zeker als het gok-elementen bevat, waar het op lijkt met die wedstrijd voorspellings mogelijkheden. Blijkbaar heeft FIFA ook nog niks bekend gemaakt over een volwaardige voetbalgame, er is zelfs nog geen ontwikkelaar aangekondigd, dus die zal dit jaar wel niet meer komen, lijkt me. Edit: met die kaarten die je vrij kan spelen, verwacht ik wel een Ultimate Team-achtige game/modus in de toekomst.

[Reactie gewijzigd door Mythanics op 14 juli 2023 - 10:45]

0
test

Kan EA dat niet ook gewoon maken dan als aparte game. Ze zullen vast wel deals met de clubs kunnen sluiten.

0
test

Ja dat kan zeker, maar waarom zouden ze zo'n trivia/gok game willen. Ze gooien wel hun goede naam wat te grabbel er mee en krijgen denk ik meer weerstand van wetgevers als EA er gok-elementen in zou doen. Bovendien draait deze game, geloof ik, vooral over WK's en dus landenteams en daar heeft naar mijn weten FIFA alle recht op of een doorslaggevende stem in wat er met die licenties gebeurd. Tenslotte is er veel concurrentie op het gebied van wedstrijdvoorspellingsapps met gok-elementen(BetCity, Unibet, TOTO etc.) Dus sowieso ook veel concurrentie, want ik denk dat het de FIFA in deze game vooral daar om draait. Die triviamodus is denk ik vooral een aandachtstrekker om je naar de game te lokken en mee bezig te houden.

[Reactie gewijzigd door Mythanics op 14 juli 2023 - 15:10]

0

Aanbevolen voor jou