'Familieplan Xbox One werkte maar tot een uur' | Gamer.nl

'Familieplan Xbox One werkte maar tot een uur' | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Toen het familieplan werd onthuld, werd er vanuit gegaan dat een eigenaar van een game het complete spel zonder extra kosten door tien vrienden of familieleden kon laten spelen. Volgens de anonieme Microsoft-medewerker, die een bericht op Pastebin heeft geplaatst, werkte het echter anders: "Wanneer je familielid één van je games zou proberen, werd hij of zij in een speciale demomodus geplaatst. Hierin kon met een volledig spel uitproberen voor 15 tot 45 minuten, en in sommige gevallen een uur."

Volgens de Microsoft-medewerker kregen spelers daarna de optie om de game aan te schaffen zodat men zonder tijdlimiet verder kon spelen. De savefile van het gedeelte dat de persoon al had gespeeld, bleef behouden, waardoor men na het kopen van de volledige game gewoon verder kon spelen waar men was gebleven. De ontwikkelaars van Microsoft waren er nog niet over uit hoe vaak een familielid een game kon proberen. Microsoft wilde voorkomen dat het volledige spel op deze manier uitgespeeld kon worden.

Het is onbekend hoe goed de anonieme bron te vertrouwen is. Wel is duidelijk dat het familieplan voor Xbox One is geannuleerd. Microsoft kondigde deze week namelijk aan dat het alle DRM- en online restricties voor de console heeft laten vallen na negatieve feedback van gamers. Dit betekent dat spellen kopen, spelen, uitlenen en doorverkopeen precies hetzelfde werkt als op de Xbox 360. Ook is de Xbox One straks regiovrij.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou