Fall Guys-uitgever gaat mogelijk naar de beurs

Fall Guys-uitgever gaat mogelijk naar de beurs

Uitgever Devolver Digital, bekend van het populaire Fall Guys, gaat mogelijk naar de beurs.

Dat meldt The Telegraph. Volgens de uitgave is Devolver Digital van plan om voor het einde van het jaar naar de Londen Stock Exchange-beurs te gaan. Wanneer een bedrijf naar de beurs gaat, kunnen investeerders aandelen in het bedrijf kopen. Daardoor worden ze mede-eigenaar van het bedrijf, maar dat bedrijf haalt hierdoor wel kapitaal op.

Devolver zou op dit moment met banken aan het kijken zijn wat de mogelijkheden zijn. De uitgever zou op een waarde van ongeveer 1,4 miljard Amerikaanse dollar worden geschat. Devolver zelf heeft vooralsnog niet gereageerd op de geruchten.

Naast Fall Guys is Devolver ook bekend van indiehits als Enter the Gungeon, Hotline Miami en Absolver. Het bedrijf zendt tijdens E3 meestal ook bizarre livestreams uit, waarin het de draak steekt met gebruikelijke persconferenties van uitgevers.

Devolver is niet het enige gamebedrijf dat naar de beurs wil gaan. Zo heeft Roblox dat al gedaan en wil PUBG-maker Krafton het ergens dit jaar bewerkstelligen. Volgens het artikel van The Telegraph zorgt de toename in omzet in de game-industrie als gevolg van de coronacrisis ervoor dat steeds meer relatief kleine gamebedrijven de stap kunnen maken.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou