Facebook werkt aan nieuwe vr-headset Project Cambria

Facebook werkt aan nieuwe vr-headset Project Cambria

Facebook werkt aan een nieuwe vr- en ar-headset genaamd Project Cambria.

De headset moet veel high-end features bevatten en dan ook een hoge prijs krijgen, maar veel details hierover zijn er nog niet. CEO Mark Zuckerberg toonde de headset tijdens het Connect-evenement gisteravond.

Wat in ieder geval duidelijk is, is dat gebruikers met Project Cambria via camera's ook de omgeving om zich heen kunnen zien. Dat kan ook met de Quest 2, maar dat is wel in een lage resolutie.

Eerder werd al een Oculus Quest Pro getoond, die leek op de net aangekondigde headset. Deze werd echter niet getoond en de Cambria moet veel duurder worden dan de Quest-brillen.

De bril is onderdeel van Facebooks strategie rondom de 'metaverse', een virtuele wereld waarin mensen samen interactie hebben. Het bedrijf heeft daarnaast een naamswijziging ondergaan en heet voortaan Meta. Het Facebook-platform blijft wel die naam behouden. Overigens is het in de toekomst ook mogelijk om zonder Facebook-account in te loggen op de Oculust Quest-brillen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik heb vooral interesse in je nieuwe "home", denk daarbij aan een soort Mini plaze, met hopelijk wel je eigen huisje, maar wel gekoppeld aan een hub / openbare plaats, waar je andere kan tegenkomen.

0
test

Er is nooit officieel een oculus quest pro getoond. Dit is de headset waarvan afgelopen week beelden/video's zijn gelekt. Dit is wat ook als quest pro gesuggereerd wordt.

0

Aanbevolen voor jou