Epic Games-oprichter bevestigt dat Fortnite dit jaar terugkeert naar iOS

Epic Games-oprichter bevestigt dat Fortnite dit jaar terugkeert naar iOS

Tim Sweeney, de oprichter van Epic Games, claimt dat Fortnite dit jaar weer op traditionele wijze op iOS speelbaar wordt.

Dat meldde Sweeney eind vorig jaar op Twitter. "Volgend jaar op iOS!", zo schreef hij, gevolgd door een screenshot van de battle royale-shooter. Het lijkt er dus op dat het spel ergens dit jaar weer via een officiële app op iOS-apparaten speelbaar wordt.

Fortnite is sinds de zomer van 2020 niet meer op traditionele wijze op iOS-apparaten speelbaar. Apple verwijderde de game uit de App Store nadat Epic een eigen betaalsysteem toevoegde. Fortnite is nog wel op Android speelbaar door het buiten de Google Play Store te downloaden. Ook kan de game via een omweg op iOS gespeeld worden door gebruik te maken van GeForce Now of Xbox Cloud Gaming.

Het is niet bekend wat er achter de schermen tussen Epic Games en Apple is besproken om de terugkeer van Fortnite op iOS mogelijk te maken. Verdere details - bijvoorbeeld wanneer er dit jaar weer een Fortnite-app op iOS beschikbaar komt - zijn er ook nog niet.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Liep er niet ook een rechtzaak hieromtrent? Misschien hebben ze eindelijk minder afdracht aan Apple kunnen afdwingen?

0
test

@MikkelR1 Of ze willen extra inkomsten genereren omdat ze nog niet zo heel lang geleden een boete van een half miljard moesten betalen.

0

@MikkelR1 Nee dit staat los van de rechtszaak of eventuele afdracht. Dit verwijst naar het gerucht dat Apple iOS/iPadOS open gaat stellen voor andere Appstores. Dat gaat de EU verplicht stellen en Apple heeft een paar weken geleden aangegeven hieraan te zullen voldoen als het verplicht wordt.

0

@Donstil Ah, dat verklaart de boel wel. Bedankt voor de je reactie!

0
test

Zoals Donstil al zegt, dit gaat gebeuren omdat Apple in de EU verplicht wordt om ook andere digitale winkels toe te staan. Dit betekend dus wel dat je een iPhone in de EU moet kopen wil je Fortnite op je iPhone kunnen spelen, mensen in andere landen en regio's zullen het met de App Store van Apple en dus zonder Fortnite moeten doen.

0

Aanbevolen voor jou