Epic Games koopt Horizon Chase-studio Aquiris op

Epic Games koopt Horizon Chase-studio Aquiris op

Studio gaat meewerken aan Fortnite

Epic Games heeft een nieuwe studio gekocht; de Braziliaanse ontwikkelaar Aquiris.

Dat werd middels een persbericht aangekondigd. Epic investeerde vorig jaar al in het bedrijf via Epic Games Brasil, maar nu is de studio in zijn geheel gekocht. Het is niet bekend hoeveel Epic daar voor heeft betaald.

Aquiris werd in 2007 opgericht en is onder andere bekend van de racefranchise Horizon Chase en de adventuregame Wonderbox: The Adventure Maker. Het is ook al bekend waar de studio aan gaat werken; het gaat Epic helpen met de ontwikkeling van het populaire Fortnite.

Aquiris CEO Mauricio Longoni, die nu ook als studiohoofd van Epic Games Brasil functioneert: "Ons voegen bij Epic Games bouwt voort op ons succes in het maken van memorabele games. We blijven spellen als Wonderbox, Horizon Chase 2 en Looney Tunes World of Mayhem ondersteunen. We kijken er naar uit om met onze ervaring met Unreal Engine bij het ontwikkelen van games bij te dragen aan de toekomst van Fortnite."

In 2021 kocht Epic nog Harmonix, de ontwikkelaar van games als Rock Band en Dance Central, op. Toen werd gezegd dat Harmonix zich bezig zou gaan houden met muzikale elementen binnen Fortnite.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou