'Enorme hoeveelheid assets van Valve-games uitgelekt'

'Enorme hoeveelheid assets van Valve-games uitgelekt'

Er zou een gigantische hoeveelheid aan assets van Valve-games zijn uitgelekt.

Dat bericht Insider Gaming. Het wordt 'Valve's grootste lek ooit' genoemd en zou tienduizenden assets beslaan - min of meer alle assets uit het archief van Valve. Hieronder zou ook verwijderde content uit games als Half-Life 2, Portal, Team Fortress 2 en Counter-Strike: Source vallen.

Volgens een bron van Insider Gaming beslaan alleen de assets van Team Fortress 2 al meer dan 60 GB. Zo zouden er van die game ongebruikte modellen van personages, waaronder een vrouwelijk personage, zijn uitgelekt, maar ook variaties op bestaande maps en nieuwe wapenskins. De verwachting is dat modders de uitgelekte assets gaan gebruiken om allerlei nieuwe mods voor Valve-games te maken. 

Een Discord-gebruiker met de gebruikersnaam Leakerwanderer heeft de afgelopen tijd diverse assets afkomstig van dit materiaal uitgelekt. Hij zou naar eigen zeggen de assets als sinds 2016 in handen hebben. Overigens zouden de uitgelekte assets geen referenties naar nooit aangekondigde games, zoals Half-Life 3, bevatten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

We noemen het een Lek, maar is dit niet gewoon ordinaire diefstal?

0
test

@gamerlezer Beide. De diefstal is mogelijk door een lek. Dus de persoon die deze assets heeft gepakt doet aan diefstal, maar het feit dat het data is wat niet beschikbaar had mogen zijn is een lek.

0

Aanbevolen voor jou