Embracer start overname van Torchlight- en Star Trek Online-uitgever

Embracer start overname van Torchlight- en Star Trek Online-uitgever

Embracer Group is begonnen met de overname van Perfect World Entertainment, de uitgever van de Torchlight-franchise.

Dat blijkt uit een persbericht. Perfect World geeft onder andere Torchlight, Neverwinter, Star Trek Online en Champions Online uit. Ook Remnants: From the Ashes wordt uitgegeven door het bedrijf.

Embracer Group betaalt 125 miljoen dollar voor de overname. Beide bedrijven zijn het eens over de deal en de overname moet rond februari rond zijn. Het is de bedoeling dat Perfect World onderdeel wordt van Gearbox Entertainment, dat ook is overgenomen door Embracer.

Embracer Group is ook bezig met drie andere overnames: Shiver Entertainment (een ondersteunende studio dat hielp bij de ontwikkeling van Scribblenauts Showdown en Mortal Kombat 11) en Digic (een animatiestudio dat heeft meegewerkt aan de serie Love, Death and Robots) komen onder Saber Interactive te vallen. Het Duitse videoplatform Spotfilm Networx komt onder Koch Media te vallen.

Embracer Group is het moederbedrijf van THQ Nordic, Deep Silver, Koch Media en Saber Interactive en staat er bekend om allerlei kleine tot middelgrote studio's over te nemen. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf onder andere 3D Realms, Flying Wild Hog, The Gearbox Entertainment Company, Zen Studios, Slipgate Ironworks, CrazyLabs, Aspyr Media en Ghost Ship Games opgekocht.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou