Embracer Group gaat studio's sluiten en werknemers ontslaan

Embracer Group gaat studio's sluiten en werknemers ontslaan

Bedrijf heeft de afgelopen jaren enorm veel studio's en IP's opgekocht

Embracer Group heeft laten weten een herstructurering door te voeren binnen het bedrijf. Dit brengt ontslagen en gesloten studio's met zich mee.

Afgelopen maand kelderden de aandelen van het Zweedse bedrijf met meer dan veertig procent nadat een onbekende "strategische samenwerking" niet doorging. Een krappe maand later laat CEO Lars Wingefors weten dat de herstructurering het bedrijf "slanker, sterker en meer gericht" moet maken, alsmede een "zelfvoorzienend bedrijf."

Embracer heeft de afgelopen jaren vele tientallen studio's en IP's opgekocht, en heeft inmiddels 138 verschillende studio's en zo'n 850 IP's in handen. Zo nam het vorig jaar Crystal Dynamics, Eidos Montreal en Square Enix Montreal over, inclusief de Tomb Raider- en Deus Ex-franchises. Het bedrijf is ook de eigenaar van Gearbox, Koch Media, THQ Nordic, Deep Silver en Saber Interactive.

Ook heeft het de rechten op The Lord of the Rings en The Hobbit in handen. Topman Matthew Karch liet weten dat het bedrijf nieuwe spellen gebaseerd op deze IP de prioriteit gaat geven. "We zijn eigenaar van Lord of the Rings, en dat moeten we op een significante manier exploiteren om er een van de grootste gamefranchises ter wereld van te maken."

Volgens Wingefors was de aanschaf van zoveel studio's en IP een bewuste keuze, maar de verandering in strategie moet dit jaar een verminderde focus op investeren en een grotere focus op omzet bewerkstelligen.

De herstructurering gaat er voor zorgen dat er ontslagen gaan vallen binnen het bedrijf. Volgens Wingefors heeft het bedrijf op dit moment in totaal zo'n 17.000 mensen in dienst. "Dat aantal ligt eind dit jaar lager, maar het is nog te vroeg om een precieze voorspelling te doen." Hij vervolgt: "We zullen ook sommige studio's sluiten en sommige games die in ontwikkeling zijn pauzeren of annuleren." Deze annuleringen zullen zich bijna in zijn geheel richten op games die nog niet aangekondigd zijn.

Embracer heeft dit jaar releases als Remnant 2, Payday 3, Arizona Sunshine 2, Homeworld 3, Warhammer 40,000: Space Marine 2 en Alone in the Dark op de planning staan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Heb me altijd af gevraagd hoe hun zoveel konden opkopen met van de vele b studios

1

Hopelijk kunnen de studios die gesloten worden nadat ze opgekocht werden zichzelf weer hervormen. Wel zonde van alle IPs die mogelijk weggegooid worden

1

Aanbevolen voor jou