Embracer begint archief voor het behoud van games

Embracer begint archief voor het behoud van games

Embracer Group heeft plannen aangekondigd om zoveel mogelijk games te archiveren en te behouden via Embracer Games Archive.

"Voor ons zijn games meer dan simpelweg spellen. Het is cultuur!" zo vermeldt het moederbedrijf van uitgevers als THQ Nordic, Saber Interactive en Koch Media, alsmede de nieuwe eigenaar van de Tomb Raider- en Deus Ex-franchises en diens ontwikkelaars, op een nieuwe webpagina voor het project. 

Het bedrijf wil daadwerkelijk fysieke exemplaren van games op een locatie bewaren. Op de website valt te lezen dat er inmiddels al 50.000 "games, consoles en accessoires" opgeslagen zijn in Karlstad, Zweden. Het is de bedoeling dat er nu een database gemaakt wordt waarin dit alles wordt bijgehouden. Ook wil Embracer samen gaan werken met musea.

David Boström, de CEO van Embracer Games Archive: "Stel je een plek voor waar alle fysieke games, consoles en accessoires samen zijn gebracht. En stel je voor hoeveel dat zou betekenen voor de gamecultuur en onderzoek naar games. We geloven bij Embracer Games Archive dat de erfenis van games het waard is om te vieren en te bewaren voor de toekomst. Ons doel is helder: we willen zoveel mogelijk van de game-industrie behouden en archiveren."

Overigens kunnen verzamelaars zich aanmelden als ze een game willen doneren aan het archief. Er is nog geen lijst beschikbaar met spellen die men nog zoekt, al gaat dit in de toekomst wel gebeuren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat vind ik eigenlijk wel goed. Kreeg het gevoel dat ze alleen studio's opkochten om zo nog groter te worden en meer te gaan verdienen. Dat ze dit erbij willen doen had ik niet verwacht. Vraag me wel af of ze dit ook met games en consoles doen die geen deel van de group zijn, en hoe dat met rechten gaat.

0
test

@-JK- Zolang ze de games niet publiceren, kunnen ze volgens mij gewoon kopen, verzamelen en opslaan wat zij maar willen.

0
test

Goed idee. Hoop wel dat ze dan ook digitale kopieen op servers zetten zodat er niet met 1 brandje alles weg is :S...

0

Aanbevolen voor jou