Elden Ring is 20,5 miljoen keer verkocht

Elden Ring is 20,5 miljoen keer verkocht

Bandai Namco wil 'leven van Elden Ring-IP verlengen'

Er zijn inmiddels 20,5 miljoen exemplaren van Elden Ring verkocht.

Dat heeft Bandai Namco aangekondigd. De cijfers zijn tot en met 31 maart, dus mogelijk is dat aantal inmiddels nog verder gegroeid. Het bedrijf maakte dit bekend tijdens het presenteren van diens fiscale jaarcijfers.

Elden Ring verscheen afgelopen februari op pc, Xbox- en PlayStation-consoles. Ontwikkelaar FromSoftware werkt ondertussen aan uitbreiding Shadow of the Erdtree - een releasedatum is op moment van schrijven nog niet bekend. Ook werkt de ontwikkelaar aan Armored Core 6: Fires of Rubicon, dat op 25 augustus uitkomt.

Bandai Namco wil in ieder geval "de winst maximaliseren door het leven van de Elden Ring-IP te verlengen". Of er naast de aangekondigde downloadbare content nog meer plannen zijn voor content gerelateerd aan Elden Ring, is niet bekend.

Marcel Vroegrijk gaf een 9,5 aan Elden Ring in de Gamer.nl-recensie: "Elden Ring leent een heleboel van Dark Souls en een beetje van Bloodborne en Sekiro. Met de blauwdrukken van die games in handen is FromSoftware gaan bouwen en bouwen. Het resultaat is een gigantisch goede openwereldgame die zowel qua schaal als detail een onvergetelijke indruk achterlaat, maar daardoor ook afschrikt."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zelda ook vandaag, nee grapje mooie cijfers voor een game die moeilijk is en dus heel wat mensen kan verjagen

0

@hulstpower zelda is gewoon weer een zelda. Elden ring is unique. Over een jaar is zelda weg. En elden ring zal er nog zijn, ;)

0
test

@revanius je weet dat elden ring ze inspiratie heeft van zelda, en niet 1 maar meerdere Zelda’s ocarina of time beinvloed nog steeds de games van nu en breath of the wild heeft elden ring ook geinspireerd . En ik maakte maar een grapje. Maar zelda games zijn meer orgineel dan welke games dan ook ze doen altijd wat nieuws wat nog niemand gedaan heeft.

0

Aanbevolen voor jou