EA wil schikken voor 27 miljoen dollar in NCAA Football-zaak | Gamer.nl

EA wil schikken voor 27 miljoen dollar in NCAA Football-zaak | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

Als onderdeel van de schikking, die nog goedgekeurd moet worden door de rechter, zegt EA ook toe vanaf 2014 geen licentiedeal meer te zullen sluiten met de NCAA, voor tenminste vijf jaar. Ook zal het geen exclusiviteitsdeal sluiten voor de Arena Football League-competitie.

Het geld dat gemoeid gaat met de schikking, is bedoeld voor consumenten die onrechtmatig verplicht werden tot het kopen van EA-games als zij een spel met de NCAA Football-licentie wilden hebben. Zij kunnen, afhankelijk van de games die ze gekocht hebben, aanspraak maken op enkele dollars.

De rechtszaak tegen EA werd aangespannen omdat de uitgever met de exclusieve NCAA Football-deal zijn concurrenten had uitgesloten van deelname in deze tak van sportgames. De licentiedeal was een reactie op de game NFL 2K5 van 2K Games, die voor twintig dollar in de winkels lag en daardoor 2,9 miljoen exemplaren verkocht in de Verenigde Staten. EA verlaagde vervolgens de prijs van zijn game dat jaar, Madden 2005, maar bracht deze met Madden 2006 weer terug naar het oude niveau, omdat het inmiddels exclusieve deals had met NFL, NCAA en AFL.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou