EA verwijdert Fifa Ultimate Team-punten uit Fifa 19 in België

EA verwijdert Fifa Ultimate Team-punten uit Fifa 19 in België

EA heeft besloten om in België de Fifa-punten uit de Ultimate Team-modus in Fifa 19 te verwijderen. Het bedrijf verwijdert de in-game valuta na toenemende druk van de Belgische autoriteiten. Dit meldt het bedrijf op de officiële website.

In Fifa Ultimate Team kunnen spelers lootboxen, ook wel bekend als Fifa-pakketten, aanschaffen met onder andere Fifa-punten. Deze punten kunnen gekocht worden met echt geld en bieden spelers de mogelijkheid om een bepaald aantal pakketten te kopen. Elk Fifa-pakket geeft de speler een aantal willekeurige items, waaronder voetballers, die gebruikt kunnen worden om het team van de speler te verbeteren.

Vorig jaar maakte de Belgische Kansspelcommissie bekend dat er in Fifa 18 sprake was van illegale praktijken bij het beschikbaar stellen van lootboxen in de vorm van Fifa-pakketten. Volgens de autoriteit was het in strijd met de wet, omdat lootboxen een vorm van gokken is. Spelers weten van te voren niet wat er in een pakket kan zitten. Door deze conclusie hadden onder andere ontwikkelaars 2K, Valve en Blizzard hun games aangepast om te voldoen aan de Belgische wetten.

Fifa 19 Dybala

EA koos er echter voor om hun game niet aan te passen. Daarop besloot het Openbaar Ministerie van België een strafrechtelijk onderzoek te starten naar het gebruik van lootboxen in zowel Fifa 18 als Fifa 19. Nu heeft EA besloten om alsnog hun game aan te passen.

Het gamebedrijf laat in het bericht weten Fifa-punten vanaf 31 januari te verwijderen uit Fifa 19 in België. Belgische spelers kunnen nog wel Fifa-pakketten aanschaffen door Fifa-munten te besteden. Deze munten kunnen in plaats daarvan verdiend worden door wedstrijden te spelen of in de vorm van beloningen, zoals bij wekelijkse uitdagingen.

Fifa 19

Ondanks het gemaakte besluit van het Openbaar Ministerie van België, zegt EA het nog steeds niet eens te zijn met de beslissing om de lootboxen in Fifa-games als illegaal te beschouwen. "Hoewel we deze stap zetten, zijn we het niet eens met de interpretatie van de wet door de Belgische autoriteiten en blijven we zoeken naar meer duidelijkheid hierover." EA biedt dan ook zijn excuses aan voor het ongemak bij alle Belgische Fifa-spelers met de wijzigingen in Fifa 19.

In het bericht licht het bedrijf tevens uit hoe het Fifa-spelers wel heeft voorzien van meer transparantie in de lootboxen met de introductie van kanspercentages in Fifa 19. Met deze nieuwe functie konden spelers voor het eerst zien wat de procentuele kans is bij een pakket om een bepaald soort speler te krijgen.

Fifa 19 is verkrijgbaar op pc, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

nog even maximaal zo lang mogelijk geld proberen binnen te harken, vies smerig bedrijf.

0
test

Echt wat voor een betonblok heb je dan voor de kop als je dit niet snapt? Mensen weten NIET wat er in een FLUT-pack zit en dus is het gokken. En dat is fout, zeker als het gaat om minderjarigen. En hoezo excuses aanbieden voor het ontbreken van dit in de game. Bied eens excuses aan voor het uitzuigen van mensen met een update bestand waarvoor je eerst dik 60 Euro moet betalen.

0

Aanbevolen voor jou