EA stopt ondersteuning van Apex Legends Mobile en Battlefield Mobile

EA stopt ondersteuning van Apex Legends Mobile en Battlefield Mobile

Electronic Arts stopt de ondersteuning van de mobiele games Apex Legends Mobile en Battlefield Mobile.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd. Dat Apex Legends Mobile verdwijnt werd via een artikel aangekondigd. Volgens Respawn "bereikt Apex Legends Mobile niet meer het kwaliteits- en kwantiteitsniveau" die gewenst is. 

Apex Legends kwam in mei 2022 uit en stond los van de reguliere versie van Apex Legends, al werden wel diverse maps, modi en personages gedeeld tussen de twee games. EA-CEO Andrew Wilson liet aan investeerders weten dat er wel plannen zijn om "in de toekomst een verbonden Apex Legends Mobile-ervaring te leveren".

Het is nu niet meer mogelijk om het spel te downloaden of in-game aankopen te doen. Op 1 mei gaat de game volledig offline. Daarbij wordt er geen geld teruggegeven aan mensen die in-game aankopen hebben gedaan.

Battlefield Mobile was nog niet officieel wereldwijd uitgebracht, maar was voor sommigen al speelbaar via een zogeheten 'soft launch'. EA meldt dat dat de verdere ontwikkeling van de game stopt omdat het niet meer aan de visie die het bedrijf voor de franchise voldoet. "We blijven hard werken aan Battlefield 2042 en hebben toekomstige Battlefield-ervaringen bij onze globale studio's in pre-productie."

EA sluit ook Industrial Toys, een studio die EA in 2018 kocht en die verantwoordelijk was voor Battlefield Mobile. Bij aankoop had de studio veertien werknemers.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou