EA: 'Rechtszaak Zynga is om op te komen voor game-industrie' | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

"Toen we naar de TheVille keken voelden we ons beledigd door wat wij zagen als schending van ons auteursrecht. Vanuit het perspectief van de industrie is Zynga vaker betrokken bij dit soort gevallen, maar er is nooit een bedrijf geweest dat de middelen en de mogelijkheden heeft om er wat aan te doen. Wij kunnen dat wel", aldus Moore tegen Eurogamer. "Dus we verdedigen onze Maxis-studio en we komen op voor onze industrie."

Electronic Arts klaagde social media game-ontwikkelaar Zynga begin deze maand aan omdat de ontwikkelaar met TheVille plagiaat zou hebben gepleegd; de game lijkt volgens de uitgever te veel op The Sims Social.

Moore zegt positieve feedback van de industrie te hebben gehad. Zo liet Tiny Tower-ontwikkelaar Nimblebit via Twitter weten achter de uitgever te staan: "Je hebt mijn zwaard." Electronic Arts reageerde op Twitter: "Je hebt ons schild." Het concept van Nimblebits Tiny Tower werd door Zynga bijna één op één gekopieerd in de game Dream Heights. Zynga is vaker beschuldigd van het plegen van plagiaat, maar heeft dit altijd buiten de rechtbank opgelost. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou