EA: 'Fortnite is goed voor gaming' | Gamer.nl

EA: 'Fortnite is goed voor gaming' | Gamer.nl

Tijdens een href="http://files.shareholder.com/downloads/ERTS/6359235475x0x982975/7C478C97-77A6-4A4C-BB2F-D9F1E118744E/Q1_FY19_Transcript.pdf">investeerdersvergadering </a>heeft Electronic Arts zich uitgelaten over Fortnite: Battle Royale. Volgens CEO Andrew Wilson is het succes van Fortnite goed voor gaming over het algemeen.

Wilson is ervan overtuigd dat het fenomeen het publiek voor games verder uitbreidt:

"Onze verwachting is dat Fortnite het publiek blijft vergroten. Dat creëert geweldige mogelijkheden voor ons tijdens de feestdagen, zeker als je denkt aan de lancering van Madden, Fifa en Battlefield voor een groeiend publiek."

Financieel hoofd Blake Jorgensen merkt daarbij op dat Fortnite ook veel spelers wegkaapt bij andere games. Spelers hebben volgens hem maar een bepaald aantal uur te besteden, en de hele industrie merkt de gevolgen van de populariteit van de game. Jorgensen is echter ook van mening dat een groeiend aantal gamers een zeer goede zaak is.

Recent liet EA ook weten dat de uitgever denkt aan een eigen free-to-play-game en cro play. De Battlefield-serie zal hier waarschijnlijk geen onderdeel van uitmaken.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou